Vrouw raakt zwaargewond door brand in woning Oosterhout

Nieuws
In een woning in het Brabantse Oosterhout heeft een grote brand gewoed na een explosie. De bewoonster van het pand aan de Langenhof is zwaargewond geraakt. Ze is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Negen huizen werden ontruimd en de bewoners werden in de omgeving opgevangen, meldt de veiligheidsregio.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 01:06 aangepast 11:43
Afbeelding
beeld anp

De brand ontstond rond 23.40 uur en was rond 01.15 uur onder controle. Even voor 02.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Zowel de voor- als achtergevel van het rijtjeshuis raakte zwaar beschadigd. Ook nadat de brand was uitgebroken werd een explosie gehoord. De brandweer rukte met meerdere eenheden uit en probeerde te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.

De veiligheidsregio vermoedt dat sprake was van een gasexplosie, zwaar vuurwerk of wellicht een combinatie van beide. "Er is geen aanleiding te denken dat het om een aanslag gaat." De politie liet zaterdagochtend weten het incident te onderzoeken. Over de oorzaak kon nog niets worden meegedeeld. De forensische opsporing kan volgens een politiewoordvoerster in verband met de veiligheid "op zijn vroegst" zondag de woning in.

Burgemeester Mark Buijs is ter plaatse gegaan en heeft gesprekken gevoerd met de bewoners. De bewoners van vijf huizen konden in de loop van de nacht terugkeren. De overige getroffenen zijn elders ondergebracht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Groep betogers op Rembrandtplein, sfeer redelijk rustig

Een deel van de pro-Palestinabetogers die woensdagavond na charges van de ME werden weggejaagd van het Rokin in Amsterdam, is neergestreken op het Rembrandtplein. Maar het lijkt erop dat er ook een deel naar huis is gegaan.

Afbeelding

Airbnb voorziet sterke zomer, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen.

Afbeelding

Nationalistische oppositie wint verkiezingen Noord-Macedonië

De verkiezingen in Noord-Macedonië zijn gewonnen door de rechts-nationalistische oppositiepartij VMRO-DPMNE. De regerende pro-Europese sociaaldemocraten hebben hun verlies erkend bij zowel de parlements- als de presidentsverkiezingen.

Afbeelding

Volt projecteert adres pro-Europese website op Euromast

Volt heeft woensdagavond op de Euromast in Rotterdam het adres van haar website geprojecteerd voor de Europese verkiezingen: minder-EU.nl. Die site vertelt volgens de partij 'een eerlijk verhaal' over de Europese Unie.

Afbeelding

Voorzitter college van bestuur UU in gesprek met demonstranten

"Zijn jullie zuinig op onze prachtige Universiteitsbibliotheek?" Dat vroeg de voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht, Anton Pijpers, aan de pro-Palestijnse demonstranten die sinds woensdagmiddag een gebouw van de UU aan de Drift bezetten.

Afbeelding

Tesla omlaag op Wall Street na bericht over Autopilot-onderzoek

Autobouwer Tesla hoorde woensdag bij de verliezers op Wall Street. Openbare aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Tesla consumenten en aandeelhouders heeft misleid over de mogelijkheden van zijn zelfrijdende auto's, meldden drie ingewijden aan persbureau Reuters.