“De indianen willen zwarte en blanke Amerikanen vernietigen”: dit is de afro-Amerikaan die Trump steunt

Eindelijk weten we wie de afro-Amerikaan is die tijdens toespraken van Donald Trump prominent in beeld komt met een ‘Blacks for Trump’-bordje in zijn handen. Zijn naam is Maurice Woodside, maar hij heeft meerdere aliassen en vreemde theorieën. Dat blijkt uit een interview dat hij gaf op een Amerikaanse radiozender.

Guy Stevens

Sinds Donald Trump zich kandidaat stelde om president van de VS te worden, had hij de steun van Maurice. Hij dook tijdens zijn campagne voortdurend achter hem op tijdens toespraken met zijn onafscheidelijke ‘Blacks for Trump’-bordje in zijn handen.

Ook nu hij verkozen is tot president blijft de man opduiken. Zo ook in Chicago, waar Trump dinsdagavond een toespraak gaf. Maurice stond er en moedigde zijn president aan. Dat was ook de Amerikaanse radiozender WLS opgevallen. Een van hun presentatoren belde hem woensdagochtend. Het gesprek dat volgde, leert ons veel over de Trump-aanhanger.

Want “Michael The Black Man”, zoals hij genoemd wordt, blijkt meerdere aliassen te hebben. Michael Woodside bijvoorbeeld, of Michael Symonette. “Ik ben gisteren speciaal heel vroeg gegaan om vooraan te staan. Ik was als zesde binnen”, zei hij op de radio.

Cherokee

“Ik ben blij dat ik er was. Zo kon ik de boodschap uitdragen over wat er aan de hand is met de Cherokee-indianen. Die zijn de blanke en de zwarte man in Amerika aan het vernietigen.”

Michael meent dat laatste. Hij heeft er een website rond gebouwd (Gods2.com). “De echte KKK zijn de Cherokee-indianen”, staat er te lezen.

Oprah

De man is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Vroeger maakte hij deel uit van een sekte die geregeld het nieuws haalde met complottheorieën of vreemde uitspraken. Zo hebben ze er Oprah Winfrey bijvoorbeeld een hele tijd van beschuldigd de duivel te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen