Nog geen nieuwe aanhoudingen om mishandeling conducteur

Nieuws
De politie heeft nog geen nieuwe verdachten aangehouden voor de mishandeling van een NS-conducteur vorige week. Tot nu toe werd één minderjarige jongen opgepakt na het geweldsincident. Hij werd zondag weer vrijgelaten, maar blijft verdachte. Volgens de politie is hij tot nu toe de enige verdachte in het onderzoek.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 15:55
Afbeelding
beeld anp

Tijdens de mishandeling werd de conducteur onder meer van de trap geduwd, geschopt en geslagen door een groep jongeren. Het slachtoffer ging daarna naar het ziekenhuis en moest in het gips.

Zaterdagavond, precies een week na de mishandeling, ligt vrijwel het hele openbaar vervoer drie minuten stil om aandacht te vragen voor het geweld tegen personeel in het ov. Behalve de NS doen ook de stadsvervoerders en de regionale streekvervoerders Arriva, Keolis, Qbuzz, Transdev en EBS mee aan de actie. Ook de stationswinkels gaan voor korte tijd dicht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meer regen voor Limburg en Brabant en nog enkele onweersbuien

Ook aan het begin van de nacht van donderdag op vrijdag komen nog enkele onweersbuien voor. Die kunnen gepaard gaan met hagel en veel regen, waardoor er wateroverlast kan ontstaan, waarschuwt het KNMI. Het gaat vooral om het midden en westen van het land.

Afbeelding

Duizenden protesteren tegen regering in Slowakije

Duizenden Slowaken zijn donderdag de straat op gegaan om tegen plannen van de links-nationalistische regering Fico te demonstreren. De Slowaken keren zich tegen het voornemen om de publieke omroep RTVS te hervormen.

Afbeelding

Reizigersorganisatie vindt staking bij Arriva in Twente onnodig

Reizigersorganisatie Rover is niet blij met de staking van de buschauffeurs in Twente. Ze noemt het 'buitenproportioneel' en 'betreurt het dat de reiziger overlast gaat ervaren van een conflict waarvan hij geen deel uitmaakt'.

Afbeelding

CBS: minder natuur en bos in Nederland, meer plekken bebouwd

De oppervlakte van natuur- en bosgebied in Nederland is in de periode 2013 tot en met 2022 afgenomen met bijna 2,5 procent, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om een afname van 158 vierkante kilometer.

Afbeelding

Pro-Palestijnse protesten op Canadese universiteiten

Op de campussen van verschillende universiteiten in Canada, waaronder Montreal, Toronto en Ottawa, hebben studenten pro-Palestijnse kampen ingericht. Premier François Legault van Quebec heeft verzocht het kamp in de McGill Universiteit in Montreal te ontruimen.

Afbeelding

Dalende iPhone-verkopen bezorgen Apple krimpende omzet

Apple heeft in de eerste drie maanden van 2024 een lagere omzet geboekt, wat vooral te wijten was aan dalende verkopen van de iPhone. De smartphone van het Amerikaanse concern kreeg onder andere op de Chinese markt concurrentie van Huawei.