Volkskrant-stuk over NOS Sport wint journalistieke prijs De Tegel

Nieuws
Volkskrantjournalisten Abel Bormans, Maud Effting en Willem Feenstra hebben de Tegel in de categorie Nieuws gewonnen voor hun onthullingen over de werksfeer op de redactie van NOS Sport. ‘Goed teamwerk dat nieuws maakte, maar nog wel meer deed dan dat. De Tegel lichten. Praktijken blootleggen die niet door de beugel kunnen’, aldus de jury van de journalistieke prijs in het juryrapport.
anp
dinsdag 7 mei 2024 om 00:38
Afbeelding
beeld anp

Ook waren er Tegels voor journalistiek werk uit en over verschillende oorlogsgebieden. Rob Vreeken won met zijn Volkskrantreportages vanuit Israël in de periode kort na de aanval van Hamas de Tegel in de categorie Verslaggeving. Michiel Driebergen van Trouw nam de Tegel in de categorie Buitenland mee naar huis voor zijn stukken over de oorlog in Oekraïne. De Pionier-Tegel ging naar Daphne Wesdorp van het Nederlands Dagblad voor haar reportages vanuit Myanmar en Oekraïne, volgens de jury ‘moedig en met lef gemaakt’.

Verder vielen onder anderen Sinan Can en Daniëlle van Lieshout in de prijzen. Hun documentaire over Syriëgangers vertelt volgens de jury ‘een bijzonder verhaal met grote maatschappelijke relevantie’. De Tegel voor regiojournalistiek ging naar De Stentor-verslaggever Gep Leeflang voor zijn verhaal over achterkamertjespolitiek in Nederlandse gemeenten. De jury loofde zijn stuk als ‘fraai journalistiek graafwerk over de bestuurscultuur’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oliekartel OPEC+ verlengt productiebeperkingen tot eind 2025

Oliekartel OPEC+ verlengt zijn productiebeperkingen tot aan het einde van 2025. Dat zijn de olieproducerende landen overeengekomen op hun vergadering van zondag. Door dagelijks minder olie op te pompen dan mogelijk, hopen de landen de prijzen voor de brandstof hoog te houden.

Afbeelding

Alle opvangcentra Rafah leeg, meldt VN-organisatie UNRWA

Alle 36 opvangcentra van de VN-hulporganisatie voor Palestijnen (UNRWA) in de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook zijn nu leeg. Volgens de organisatie waren duizenden families gedwongen te vluchten door de operaties van de Israëlische strijdkrachten.

Afbeelding

Bondskanselier Scholz naar overstromingsgebied Zuid-Duitsland

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz gaat maandag naar het overstromingsgebied in Zuid-Duitsland. Volgens de krant Bild wil hij met eigen ogen zien wat de situatie in het gebied is.

Afbeelding

Zoektocht naar vermisten in Maas bij Venlo

Hulpdiensten zijn sinds zondagochtend bezig met een zoektocht naar twee mogelijke drenkelingen in de Maas bij Venlo. De twee zouden volgens omstanders in het water zijn gesprongen bij de Maaskade in de Limburgse stad en sindsdien verdwenen zijn.

Afbeelding

OPEC+ dicht bij deal over langere beperking olieproductie

De landen van oliekartel OPEC+ sluiten zondag waarschijnlijk een deal over de verlenging van productiebeperkingen waarmee ze de prijzen voor aardolie willen stutten.

Afbeelding

Ondanks megaverlies houdt ANC vast aan president Ramaphosa

Ondanks haar megaverlies bij de verkiezingen in Zuid-Afrika, houdt regeringspartij Afrikaans Nationaal Congres (ANC) vast aan president Cyril Ramaphosa. Het ANC moet voor het eerst een coalitie vormen, na dertig jaar alleenheerschappij sinds het einde van de apartheid.