Deze conservatieve club wil een radicale SGP, maar voelt zich doodgezwegen. Is In het Spoor invloedrijk?

Achtergrond
De SGP radicaal in haar standpunten? Welnee, vindt In het Spoor. Terwijl de SGP richting de Europese verkiezingen strijdt voor elke stem, vindt deze stichting dat Europa godloos is en stemmen daarom uit den boze.
Ilse Brandemann Ilse Brandemann
vrijdag 3 mei 2024 om 18:07 aangepast 4 mei 2024 08:50
De Europese Unie, betoogt In het Spoor, is de moderne ‘toren van Babel’. ‘Het menselijk streven en de hoogmoed vieren hoogtij in die bijbelse geschiedenis en dat zien wij ook terug in de Europese Unie.'
De Europese Unie, betoogt In het Spoor, is de moderne ‘toren van Babel’. ‘Het menselijk streven en de hoogmoed vieren hoogtij in die bijbelse geschiedenis en dat zien wij ook terug in de Europese Unie.' beeld anp / Jeroen Jumelet

Het is 6 januari, dit jaar. SGP-partijvoorzitter Dick van Meeuwen en het hoofdbestuur komen op bezoek bij stichting In het Spoor. Normaliter komt de stichting met een oproep niet te gaan stemmen voor de Europese verkiezingen. Dat is tegen het zere been van de SGP, zij hebben nu één zetel en uit vrees die te verliezen, moeten ze in deze campagne strijden voor elke stem. 

De twee besturen praten gebroederlijk met elkaar begin januari. Ze worden het niet met elkaar eens, aan het einde van het gesprek leggen de beide partijen elkaar een vraag voor. Willen jullie dit jaar géén advertentie plaatsen? Van Meeuwen vraagt het aan voorzitter P.H. op ‘t Hof - die in de krant liever geen Peter genoemd wil worden omdat hij dat ‘populair’ vind..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Boven van l naar r: Lody van de Kamp, Moses Alagbe,  Rina Molenaar, Samuel Lee. Onder van l naar r: James Kennedy, Sara van Oordt, Alain Verheij

Hoe moet je als christen denken over het regeerakkoord? 'Het is een langzaam uitgesponnen zondeval'

De één ziet Wilders graag als minister-president, de ander kan niet geloven dat kerkgangers op deze partijen stemden. Hoe denken bekende christenen over het regeerakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB?

‘De langstudeerboete maakt het studenten onmogelijk om zichzelf te ontplooien naast hun studie', stellen critici.

Nieuwe kabinet straft studenten die dralen met 3.000 euro extra collegegeld per jaar. Wat zijn daarvan de gevolgen?

De langstudeerboete wordt na twaalf jaar weer van stal gehaald, zo staat in het hoofdlijnenakkoord van de coalitiepartijen. Vier vragen over de gevolgen.

De SGP-lijsttrekker in Europa, Bert-Jan Ruissen, zou op tweede pinksterdag te vinden zijn op Opwekking. Dat gaat nu niet door.

SGP wilde naar Opwekking, maar blaast plannen af: 'We zoeken andere manieren'

Na veel kritiek uit de reformatorische achterban besluit de SGP niet aanwezig te zijn op Opwekking. ‘We vinden het belangrijk om samenbindend te zijn.’

‘Waar ik wél echt mijn best voor moest doen, is dat we niet meer gaan sturen op de krimp van de veestapel’, zei Van der Plas.

Boeren zijn dolblij vanwege de landbouwpassage in het coalitieakkoord. Maar hoe werkbaar is het?

Boeren juichen, want ‘hun’ BBB heeft voor een gouden landbouwpassage gezorgd in het hoofdlijnenakkoord. Wat daarvan écht gaat lukken, is nog zeer de vraag.

Demissionair ministers Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken), Kajsa Ollongren (Defensie) en Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Samenwerking) in de Tweede Kamer tijdens het debat over de situatie in Gaza.

Nederland verhoogt druk op Israël en stelt associatieakkoord tussen EU en Israël ter discussie

Nederland gaat in de Europese Unie het associatieverdrag met Israël ter discussie stellen. Deze ‘nieuwe stap’ zet het demissionaire kabinet omdat Israël onvoldoende zorgt voor ‘voldoende water, voedsel en onderdak.’

Hoe denken Reinier van Lanschot (Volt) en Tom Berendsen (CDA) over Europa? En wat betekent dat concreet?

Ondanks 'de meest anti-Europese regering ooit' zien deze nieuwe lijsttrekkers Europa nog helemaal zitten

In de Europese campagne staan Tom Berendsen (CDA) en zijn Reinier van Lanschot (Volt) tegenover elkaar. Maar de komst van het 'meest anti-Europese kabinet ooit' verbindt hen ook. 'Tom, er kan echt nog veel meer.'