Bezwaren op Erasmus Universiteit tegen genderneutrale wc’s

Nieuws
De universiteitsraad van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, die medewerkers en studenten vertegenwoordigt, heeft een voorstel ingediend om genderneutrale wc’s in aantal te halveren en op andere plekken te plaatsen. Een woordvoerder van de instelling bevestigt het bericht van het Erasmus Magazine en meldt dat het college van bestuur de kwestie gaat bestuderen.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 13:36
Afbeelding
beeld anp

Vooral vrouwelijke studenten hebben volgens het magazine bezwaar tegen de genderneutrale toiletten. ‘Moslima’s met hoofddoek, bijvoorbeeld, voelen zich niet veilig in de toiletten omdat ze er misschien mannen tegenkomen’, vertelt raadslid Joseph Ayinla in de publicatie.

De kwestie spitst zich toe op de sanitaire voorzieningen van campus Woudestein. Daar zijn 159 wc’s, waarvan er 28 zijn bestemd voor iedereen. Dat moeten er veertien worden, volgens het voorstel. ‘Op deze manier kunnen we de helft weer gebruiken als toiletten voor vrouwen’, zegt raadslid Nawin Ramcharan in het Erasmus Magazine.

De raad heeft een pilotstudie van de Universiteit Utrecht in het achterhoofd. Uit de resultaten zou blijken dat met name niet alle vrouwen even happig zijn op all-gendertoiletten, zeker niet op die met urinoirs.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rechtbank behandelt zaak over rellende Eritreeërs in Den Haag

Een groep Eritreeërs staat vrijdag terecht voor de rellen rond zalencentrum Opera in Den Haag op 17 februari. De verdachten worden beschuldigd van openlijk geweld en in sommige gevallen ook opruiing.

Afbeelding

Gebouwen Erasmus Universiteit gaan weer open

De gebouwen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam gaan vrijdag weer open. Donderdag bleven de gebouwen van de Rotterdamse universiteit dicht door een aangekondigde pro-Palestinademonstratie.

Afbeelding

Plasterk biedt Omtzigt excuses aan in open brief

In een open brief in De Telegraaf biedt voormalig informateur en beoogd premier Ronald Plasterk NSC-leider Pieter Omtzigt excuses aan over hun eerdere aanvaring in de formatie.

Afbeelding

Aandeel gelovigen in tien jaar tijd gedaald tot 42 procent

De groep Nederlanders die een religie aanhangt, is in tien jaar tijd gedaald van 53 naar 42 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat al sinds 1849 mensen naar hun religie vraagt, zijn tegenwoordig 75-plussers het vaakst gelovig.

Afbeelding

Tienduizenden jonge vrouwen in 2023 gestalkt, weinig aangiftes

Tienduizenden jonge vrouwen waren vorig jaar slachtoffer van stalking. Zij zijn langere tijd lastiggevallen, bespioneerd of bestookt met ongewenste appjes of mailtjes.

Afbeelding

VS na bezoek Poetin: China kan niet van twee walletjes eten

China kan niet van twee walletjes eten. Die boodschap hadden de Verenigde Staten voor Beijing waar de Russische president Vladimir Poetin op bezoek was.