Ruben Flach vertrekt bij Opwekking, maar heeft nog geen opvolger. ‘Het is geen gemakkelijke klus’

Nieuws
Alle 25.000 kampeertickets zijn verkocht en al 40.000 mensen hebben zich aangemeld als daggast. De Pinksterconferentie Opwekking lijkt populairder dan ooit. Toch stapt algemeen directeur Ruben Flach er nu uit. Voor welke uitdagingen staat zijn opvolger? ‘Er is geen beter en geen rotter moment om te stoppen.’
Judith de Ruiter
vrijdag 10 mei 2024 om 02:45 aangepast 11:23
Opwekking-directeur Ruben Flach is te gast bij Dick en Daniël. 'Het is mooi om op de piek eruit te stappen, maar dat maakt het tegelijkertijd ook vervelend.'
Opwekking-directeur Ruben Flach is te gast bij Dick en Daniël. 'Het is mooi om op de piek eruit te stappen, maar dat maakt het tegelijkertijd ook vervelend.' beeld Dick Vos

Tijdens de sing-in met alle generaties christenen bij elkaar de nieuwe directeur van Opwekking voorstellen; zo had Ruben Flach graag zijn opvolger bekendgemaakt. Toch laat de aankondiging nog op zich wachten. De stichting heeft hem – of haar – nog niet gevonden.

Er zijn een aantal sollicitatiegesprekken geweest, laat Flach weten. Maar die liepen nergens op uit. ‘Sommige mensen kwamen al tijdens het gesprek tot de conclusie dat ze het toch niet moesten doen.’ Het is ook geen gemakkelijke klus, vindt Flach. ‘Aan de buitenkant zijn we een grote organisatie, maar aan de binnenkant zijn we redelijk klein. Als directeur ben je daarom bij heel veel betrokken, het is groot en heel divers werk. Je moet affiniteit hebben met al die versch..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
'We hebben de hele wereld leeggeroofd en dat tegelijk onbespreekbaar gemaakt', zegt theoloog Matthea Westerduin. Een beeld van het slavernijmonument in Willemstad, op Curacao.

Theoloog-historicus Westerduin legt springstof onder vanzelfsprekendheden van 'witte westerse theologie'

Wat staat er deze week in de bladen over kerk en geloof? Kritische beschouwingen over het dominante witte westerse wereldbeeld.

De moeder van John Ghanim denkt dat hij gehersenspoeld is. 'Ze zei: ik had liever dat je iemand vermoordde, dan dat je christen was geworden.’

John moest kiezen: terug naar zijn vrouw en kinderen of Jezus volgen. 'Ik geloof niet meer in Allah'

Hij groeit als moslim op in het door oorlog verscheurde Jemen. John Ghanim vlucht als agnost, en wanneer hij christen wordt, verbant de dorpsimam hem. Zijn vrouw en twee dochters ziet hij waarschijnlijk nooit meer terug.

De bijeenkomsten van de pelgrimage hebben een vast stramien.

In West-Friesland kijken protestanten en katholieken samen uit naar Pinksteren. 'De Geest helpt en troost'

In de aanloop naar Pinksteren zoeken katholieken en protestanten in West-Friesland elkaar avond na avond op voor een korte viering. ‘Laat de stilte toe. Leer te luisteren naar de stem van de Geest in ons hart.’

Jakob van Wielink: ‘Ik vind het ontroerend hoe mijn moeder zich omringde met haar eigen kunst.'

Jakobs moeder was klaar voor 'volgende reis': 'Tot in elke vezel hebben we iets moois van onze tijd gemaakt'

De moeder van Jakob van Wielink is 'koninklijk' gestorven. Marijke stond voor een laatste keer op, kleedde zich aan, deed haar sieraden om en ging op bed zitten om uit te rusten. Toen stopte haar hart met kloppen.

'Dit is wat bijbelse profetieën ons openbaren over de eindtijd: die zal zich richten op gebeurtenissen in Europa', schreef een theoloog. Het is lastig te geloven dat andere christenen God juist danken voor de Europese Unie.

Teken van het beest of vrucht van de Geest? Vier nogal verschillende visies van christenen op Europa

Christelijk stemmen is Europa afremmen, lees je op de verkiezingsposters van de SGP. Wie de geschiedenis kent, weet dat je dat onmogelijk zo kunt zeggen. Is Europa teken van de eindtijd of juist 'Gods experiment'?

Esther Veerman bij haar kerstkunstwerk over de Morgenster. 'Laten we maar niet oordelen', zei ze vaak.

Esther Veerman (1968-2024) overleefde extreem seksueel geweld, en hielp met kunst anderen hetzelfde te doen

Ze was, naast kunstenaar en theoloog, een onvermoeibare ambassadeur van mensen die zijn getraumatiseerd door huiselijk en seksueel geweld. Esther Veerman overleed op 13 mei, 55 jaar jong.