VS vinden dat Hamas snel akkoord moet gaan met voorstel bestand

Nieuws
De Amerikaanse regering vindt dat Hamas nu stappen moet zetten in de onderhandelingen over een bestand met Israël. De Israëlische regering heeft een voorstel gedaan en het is nu aan Hamas om daarop te reageren, zei minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken voorafgaand aan een gesprek met de Israëlische president Isaac Herzog.
anp
woensdag 1 mei 2024 om 10:22
Afbeelding
beeld anp

‘We zijn vastberaden om een staakt-het-vuren tot stand te brengen waarmee de gijzelaars naar huis komen, en wel zo snel mogelijk, en de enige reden waarom dat niet zou lukken is Hamas’, aldus Blinken. De VS vinden dat dit het moment is om afspraken te maken, aldus de minister.

Hamas zegt in reactie dat Blinken probeert om Hamas onder druk te zetten en Israël te beschermen. De organisatie zegt nog over het Israëlische voorstel na te denken. Blinken heeft later op de dag een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Weer hongerstaker UM gestopt, nog drie over

Opnieuw heeft een student aan de Universiteit Maastricht (UM) een hongerstaking beëindigd. Drie studenten gaan nog door met de hongerstaking. Die moet kracht bijzetten aan hun eis dat de UM alle banden met Israël verbreekt.

Afbeelding

Coalitiepartijen praten donderdag verder over premiersvraag

De vier partijen die samen een regering willen gaan vormen, PVV, VVD, NSC en BBB, praten donderdag verder over de vraag wie de nieuwe premier moet worden, nu de oorspronkelijke kandidaat Ronald Plasterk zich heeft teruggetrokken. Dat meldt PVV-leider Geert Wilders.

Afbeelding

Engelse rechter wijst extra bevoegdheid politie tegen betogers af

Een Brits gerechtshof in Londen heeft wetgeving van de voormalige Britse binnenlandminister Suella Braverman om de politie harder te kunnen laten optreden tegen betogers afgewezen. Braverman was tot half november vorig jaar ruim een jaar minister van Binnenlandse Zaken.

Afbeelding

Staatsbosbeheer ziet dat dumpen drugsafval zich verspreidt

Staatsbosbeheer ziet dat het dumpen van drugsafval zich meer verspreidt over het land. Eerder gebeurde dit vooral in het zuiden, maar nu hebben ook andere provincies vaker te maken met grote dumpingen, zegt een woordvoerster van de bos- en natuurbeheerder naar aanleiding van ni..

Afbeelding

Van Zwol wil niets zeggen over mogelijke premierskandidaat

Beoogd formateur Richard van Zwol wil niets loslaten over een premierskandidaat die al dan niet in beeld zou zijn. Eerder op dinsdag berichtten media dat Van Zwol zei dat er zicht is op een nieuwe kandidaat, maar dat weerspreekt hij enige tijd later.

Afbeelding

Minder steun Shell-beleggers voor activistische klimaatresolutie

Het klimaatvoorstel van activistische aandeelhouder Follow This om Shell tot meer actie tegen CO2-uitstoot te dwingen heeft dit jaar minder steun gekregen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.