Nieuw videoplatform van Amazon moet alternatief worden voor TikTok

Nieuws
Streamingdienst Twitch van Amazon heeft een nieuw videoplatform onder de naam Discovery Feed gelanceerd. Discovery Feed moet uitgroeien tot een alternatief voor TikTok, dat verboden dreigt te worden in de VS. Net als op TikTok kunnen gebruikers op Discovery Feed korte video’s delen.
anp
woensdag 1 mei 2024 om 08:47
Afbeelding
beeld anp

Discovery Feed verschijnt als een nieuw tabblad op de mobiele app van Twitch. In tegenstelling tot TikTok plaatsen gebruikers niet hun eigen beelden, maar kiezen ze grappige of interessante fragmenten uit video’s van anderen en maken daar korte clips van. Discovery Feed wordt ‘gepersonaliseerd op basis van de kijkgeschiedenis’, aldus een woordvoerder van Twitch.

TikTok, eigendom van het Chinese ByteDance, heeft 170 miljoen maandelijkse gebruikers in de VS. Het Witte Huis eist dat ByteDance de Amerikaanse onderdelen verkoopt, omdat de populaire app door China voor propagandadoeleinden kan worden gebruikt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet stuurt Iran alleen 'stille' condoleance na dood president

Nederland condoleert Iran niet publiekelijk met de dood van zijn president, die tal van mensenrechtenschendingen op zijn naam zou hebben. Wel worden er condoleances overgebracht aan Teheran, zegt buitenlandminister Hanke Bruins Slot.

Afbeelding

Afsluitdijk richting Noord-Holland dicht door ongeval

De Afsluitdijk (A7) in de richting van Friesland naar Noord-Holland is dicht door een ongeval. Bij het ongeluk zijn een vrachtwagen, een auto en een busje met aanhanger betrokken, meldt Rijkswaterstaat.

Afbeelding

Kabinet oordeelt niet over strafhof, maar: Hamas anders dan Israël

Nederland bemoeit zich niet met het Internationaal Strafhof, en dus ook niet met de voorbereidingen om leiders van Israël en Hamas te vervolgen, benadrukt buitenlandminister Hanke Bruins Slot.

Afbeelding

Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af

Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

Afbeelding

Aantal examenklachten loopt verder op door Engels en geschiedenis

Het aantal klachten over de examens bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is opgelopen tot zo'n 265.000. Dat zijn er ongeveer 90.000 meer dan rond dezelfde tijd vorig jaar.

Afbeelding

Rust teruggekeerd op Nederlandse wegen na drukke avondspits

Het is weer rustig op de Nederlandse wegen. Rond 19.30 uur staat er net iets meer dan 40 kilometer file, meldt de ANWB. Twee uur eerder was dat nog meer dan 1100 kilometer. De avondspits van dinsdag was daarmee de drukste van dit jaar tot nu toe.