Chris Froome gebruikt een inhalator tijdens de Dauphiné 2014.
Volledig scherm
Chris Froome gebruikt een inhalator tijdens de Dauphiné 2014. © rv

Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder

Doping in wielrennenChris Froome en het gebruik van een astmapuffer. In de Dauphiné van 2014 zorgde het voor het eerst voor opschudding. In de tweede etappe, naar de Col du Béal, gebruikte Froome de inhalator tijdens de wedstrijd. Een opmerkelijk beeld, maar Froome is zich op dat moment van geen kwaad bewust. Vanaf dan volgen de verdachtmakingen zich op rond het succesteam van manager Dave Brailsford. En wordt de hemel rond Team Sky minder helder.

77 reacties

  • jos van mechelen

    6 jaar geleden
    Ben er zeker van dat dit weer in de doofpot gaat , wat verdiend de wielerbond daar allemaal aan om dat te verbergen , gewoon schandalig noem ik zoiets .
  • baziel roezemoes

    6 jaar geleden
    Froome zijn waarden liggen meer dan is toegelaten. Froome moet hangen ! Nu iets anders. Ik ben diabeet en 's morgens nuchter zijn mij waarden rond de 100. 'S middags schommelen ze soms tussen 100 en 200 en méér ondanks het feit dat mijn eten en drinken weinig verschillen. Veel al begrijp ik het ook niet.
  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Ik heb er ene gekend die op vijf minuten een heel flesje rhino spray door zijn neusgaten joeg om alles goed open te zetten.En het was maar om mee te gaan vlammen langs de dender met de toeristen.Dat en twee of drie dafalgans.Afsluiten gebeurde met een koppel zware bieren een aantal pinten en daarna de zetel in voor de rest van de zondag.Zijn vrouw en kinderen waren daar super blij mee.
  • grootaert rené

    6 jaar geleden
    Waarom steeds negatieve opmerkingen...Froome is een groot kampioen die alle wetten en détails nauwkeurig eerbiedigt.
  • etienne vijverman

    6 jaar geleden
    geld trekt recht wat krom is !!!!!!!!!!!!!!!