Kirsten Flipkens strandt in de tweede ronde WTA Budapest, Ysaline Bonaventure stoot wel door

© BELGA

Kirsten Flipkens is uitgeschakeld in de tweede ronde van het WTA toernooi van Boedpest door de Slovaakse Dominika Cibulkova. Ysaline Bonaventure won wel haar tweede ronde wedstrijd, ze schakelde de Kroatische Donna Vekic uit in twee sets. Het prijzengeld voor het hardcourt-toernooi bedraagt zo’n 250 000 euro.

De 32-jarige Kempense (WTA 67), werd verslagen in twee sets met 6-4 en 6-2 door eerste reekshoofd Cibulkova (WTA 33). De wedstrijd duurde een uur en dertien minuten. Cibulkova neemt het in de kwartfinales op tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA 84), de dubbelpartner van Flipkens.

Ysaline Bonaventure (WTA 154) wist wel knap haar wedstrijd in Boedapest te winnen tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA 53). Tegen het achtste reekshoofd won de 23 -jarige Luikse in twee sets met 6-4 en 6-1. Op een uur en acht minuten was de kwalificatiespeelster klaar met haar tegenstandster. In de kwartfinales neemt ze het op tegen de Hongaarse Timea Babos (WTA 35) of de Duitse Mona Barthel (WTA 74).

© BELGA

Opvallend, Flipkens dubbelt vandaag nog met Larsson voor een plaats in de kwartfinales tegen Bonaventure en haar Hongaarse dubbelpartner Reka-Luca Jani.

Alison Van Uytvanck (WTA 80) plaatste zich woensdag al voor de kwartfinales. Ze won in twee sets van het Roemeense vijfde reekshoofd Mihaela Buzarnescu (WTA 39): 6-1 en 6-0. Bij de laatste acht ontmoet ze de winnares van het duel tussen de Slowaakse Jana Cepelova (WTA 114) en het Chinese tweede reekshoofd Shuai Zhang (WTA 34).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen