© BELGA

Francis Amuzu moet de komende weken de supersub van Anderlecht worden: “Hij staat te springen om weer mee te doen”

Anderlecht is hongerig om tegen Antwerp aan play-off 1 te beginnen. “Als wilde honden die wachten om losgelaten te worden.” Bij paars-wit is op Verschaeren en N’Diaye na iedereen fit. Francis Amuzu wordt de joker in deze play-offs.

Jürgen Geril

Anderlecht telde de afgelopen twee weken meer dan 10 internationals. Ze kwamen pas woensdag terug waardoor het moeilijk was om diepgaand te trainen, maar dat geldt voor zowat alle Play-off 1-ploegen. Brian Riemer maakte er het beste van. Hij focuste op individuele trainingen voor diegenen die wel aanwezig waren en werkte aan stilstaande fases waarvoor je de hele ploeg niet nodig hebt.

Eén gast die hij naar de goeie vorm zag toegroeien was Francis Amuzu. Die was maanden out met pubalgie, maar is nu weer inzetbaar. De laatste wedstrijd die Amuzu volledig afwerkte was Anderlecht-Club Brugge op 24 september. “Hij staat te springen om weer mee te doen”, aldus Riemer. “Ik zie weer de oude Francis: optimistisch, snel, sterk één tegen één.”

Dat betekent niet dat de spurtbom snel aan de aftrap moet worden verwacht. Hij wordt de supersub die zo’n 20 à 30 minuten krijgt en met zijn speed een wedstrijd kan doen kantelen. “Hij is nog niet klaar voor 90 minuten en we hebben niet de tijd om hem ritme te laten opdoen bij de RSCA Futures. Maar hij is een game-changer. Samen met Nilson Angulo is hij de enige in de kern die heel veel diepgang in zijn spel heeft.”

Drie punten thuis, 1 uit

Antwerp weet dus wat ze kunnen verwachten. Ooit scoorde Amuzu een hattrick tegen de Great Old, maar dat was op de Bosuil toen hij basisspeler was. Anderlecht wil vooral een goeie start pakken en Union onder druk zetten. Het ideale scenario om in deze nacompetitie naar te streven, is volgens de Brusselaars in het Lotto Park telkens de drie punten thuis te houden en minstens 1 puntje te pakken in uitduels. Dat zou een goed gemiddelde zijn. Al beseffen Riemer en co. ook wel dat dat tegen de beste ploegen van België niet evident wordt.

Anderlecht kan trouwens ook beroep doen op Thomas Delaney die bij de Deense nationale ploeg een bloeduitstorting op zijn scheenbeen opliep na een trap. Yari Verschaeren mist een drietal play-off-matchen.

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer