Recordomzet voor iPhone-maker Foxconn in april

Nieuws
iPhone-producent Foxconn heeft zijn inkomsten vorige maand aanzienlijk zien stijgen, tot het hoogste niveau ooit voor de maand april. De omzet klom met 19 procent tot omgerekend 14,8 miljard euro, maakte het Taiwanese bedrijf zondag bekend. Hierdoor kunnen de verwachtingen van marktkenners voor de verkoop van iPhones mogelijk naar boven worden bijgesteld.
anp
zondag 5 mei 2024 om 11:25
Afbeelding
beeld anp

Het concern verwacht een verdere groei van de omzet in het huidige tweede kwartaal. Foxconn, ook bekend als Hon Hai Precision Industry, beschikt over een enorm iPhone-assemblagecomplex in de Chinese stad Zhengzhou. Het merendeel van de iPhones wordt door dit bedrijf in elkaar gezet.

Apple kampte in het eerste kwartaal van dit jaar met dalende verkopen van iPhones. De smartphone van het Amerikaanse concern kreeg onder andere op de Chinese markt concurrentie van Huawei. De iPhone-omzet daalde met 10 procent.

Daling kwartaalomzet

Volgens Foxconn liet zijn servertak in april eveneens een "sterke groei" zien, door de opkomst van AI (kunstmatige intelligentie). Het concern maakt ook servers voor andere bedrijven. Foxconn maakt op 14 mei zijn volledige kwartaalresultaten bekend. In het eerste kwartaal daalde de omzet van het elektronicabedrijf met bijna 10 procent.

Zaterdag werd bekend dat superbelegger Warren Buffett zijn belang in Apple flink heeft verkleind. Volgens de 93-jarige Amerikaan is de waarde van zijn belang in Apple afgelopen kwartaal met 22 procent gezakt tot 135,4 miljard dollar. De cijfers lijken te wijzen op een ommekeer in de beleggingskeuzes van Buffett, die al jaren bekend staat als een groot investeerder in Apple. De multimiljardair prees lange tijd ook de dominante en leidende positie van de iPhone-maker op de markt voor smartphones.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.

Afbeelding

Verdachte neerschieten Slowaakse premier blijft vastzitten

De verdachte van het neerschieten van de Slowaakse premier Robert Fico blijft vastzitten. Dat besloot de Slowaakse rechtbank, waar de man zaterdag is voorgeleid. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Afbeelding

Extra politiecontroles in Vlissingen na schietincidenten

De politie gaat extra controles uitvoeren in en rond het Middengebied in Vlissingen, na meerdere schietincidenten. Deze week werd er op verschillende plaatsen in de stad geschoten. Dat gebeurde binnen één etmaal. Ook was er een steekincident.

Afbeelding

Hongerstakers Maastricht gaan door tot eisen zijn ingewilligd

De vijf pro-Palestijnse hongerstakers aan de Universiteit Maastricht (UM) gaan door tot hun eisen zijn ingewilligd. Ze begonnen drie dagen geleden met hun actie en zijn boos op de universiteit omdat die volgens hen de hongerstaking negeert en zo hun gezondheid in gevaar brengt.

Afbeelding

Jetten waarschuwt voor 'bezuinigingsblunder' in het onderwijs

PVV, VVD, NSC en BBB begaan een blunder als ze inderdaad gaan bezuinigingen op onderwijs, waarschuwt D66-leider Rob Jetten tijdens een campagnebijeenkomst in poppodium Annabel in Rotterdam.

Afbeelding

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op vrijdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht treffen, aldus de website.