Madonna geeft megaconcert in Rio de Janeiro

Nieuws
Madonna heeft zaterdagnacht een megaconcert gegeven op het strand van Copacabana in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Volgens het stadsbestuur werden er 1,5 miljoen fans verwacht bij het optreden. Hoeveel dat er uiteindelijk precies waren, was niet onmiddellijk duidelijk. Wel tonen foto’s van het evenement dat het strand afgeladen vol stond.
anp
zondag 5 mei 2024 om 07:06
Afbeelding
beeld anp

Geheel in het zwart gekleed trapte de Amerikaans popster rond 22.30 (lokale tijd) haar grootste optreden ooit af met haar hit Nothing Really Matters. Het megaconcert vormde de afsluiting van haar Celebration Tour, waarmee Madonna haar 40-jarige carrière als muziek, stijl- en cultuuricoon vierde.

Rio de Janeiro stond in de aanloop naar het langverwachte gratis optreden van Madonna de hele zaterdag al bol van de opwinding. ‘Zijn jullie er klaar voor?’ postte de 65-jarige Amerikaanse superster zeven uur voor de show op haar Instagram-account.

Duizenden politieagenten

Het afsluitende optreden van The Celebration Tour volgde op weken van voorbereiding. Het stadsbestuur van Rio de Janeiro zette duizenden politieagenten in rond het concertgebied om de menigte enigszins onder controle te houden, met behulp van een strategie die vergelijkbaar was met die rond de grootschalige nieuwjaarsvieringen in de stad.

Met temperaturen rond de 28 graden Celsius was het vrij warm. Dus sproeiden brandweerlieden water om fans af te koelen die zich al vroeg rond het podium hadden verzameld. Ook werd er de hele dag gratis drinkwater uitgedeeld. De Braziliaanse autoriteiten hadden de voorzorgsmaatregelen opgevoerd nadat vorig jaar een jonge Braziliaanse fan tijdens een concert van Taylor Swift overleed door de hitte en uitputting.

Kritieken

Het feit dat volgens Braziliaanse media bijna elf miljoen euro aan belastinggeld werd uitgegeven aan het evenement zorgde voor kritiek voorafgaand aan het concert. Het stadsbestuur stelde echter te verwachten dit geld ruimschoots terug te verdienen, onder meer uit toerisme-inkomsten door de toestroom van fans naar de stad.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. Ron Binyamin was een van de mensen die bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gegijzeld.

Afbeelding

VN-agentschap: 800.000 mensen uit Rafah op de vlucht

Het hoofd van VN-organisatie UNRWA zegt dat de afgelopen tijd zo'n 800.000 mensen uit Rafah noodgedwongen op de vlucht zijn geslagen. 'Het gaat om bijna de helft van de bevolking van Rafah', aldus Philippe Lazzarini op berichtendienst X.

Afbeelding

Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.

Afbeelding

President Georgië spreekt veto uit over buitenlandse-agentenwet

President Salome Zoerabisjvili van Georgië heeft haar veto uitgesproken over de zogenoemde buitenlandse-agentenwet. Die is afgelopen week aangenomen door het parlement, ondanks massaprotesten en internationale kritiek.

Afbeelding

Scenario's moeten sluiting universiteiten om protesten voorkomen

Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf heeft scenario's klaarliggen om te voorkomen dat universiteiten moeten sluiten als pro-Palestijnse protesten weer uit de hand lopen. De woordvoerder van de demissionair bewindsman bevestigt dat na berichtgeving van het AD en Het Parool.

Afbeelding

Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.