Paard gered met 15 meter hechtdraad: oppassen met scherpe voorwerpen

De gerenommeerde paardenkliniek Equitom in Lummen roept op om scherpe voorwerpen te vermijden in weides en stallen. Aanleiding was de gruwelijke wonde van een merrie die achter een poort was blijven hangen.

“Vandaag hebben zich twee spoedgevallen aangeboden waarbij de paarden ernstig verwond waren”, klinkt het op de Facebookpagina van Equitom.

“Het eerste paard had een open bovenkaakfractuur en het tweede paard had een uitzonderlijk grote wonde opgelopen aan de borstkas. De merrie was op de weide achter een poort blijven hangen met een diepe gapende wonde van maar liefst 60 cm lang.”

Een meer dan twee uur durende operatie was noodzakelijk om te verwonding te reconstrueren en er werd hierbij maar liefst 15 meter hechtdraad gebruikt. De operatie is goed verlopen en de toestand van de merrie is momenteel stabiel. “Ze heeft veel geluk gehad dat de longen niet geraakt zijn.”

De paardenkliniek stuurt dan ook een advies de wereld in: “wees extra voorzichtig, zowel op stal als op de weide, met voorwerpen waaraan de paarden zich kunnen verwonden. Een ongeluk is snel gebeurd en de gevolgen zijn vaak catastrofaal.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer