Maaltijdbezorger DoorDash onderuit op Wall Street na cijfers

Nieuws
DoorDash behoorde donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De concurrent van Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway zag de omzet en de orders stijgen in het afgelopen kwartaal, maar leed meer verlies dan verwacht. Ook de verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen tegen. Het aandeel werd 9,5 procent lager gezet.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 15:41
Afbeelding
beeld anp

De resultaten van Qualcomm (plus 7,3 procent) werden wel goed ontvangen. De fabrikant die chips maakt voor smartphones gaf ook een sterke omzetverwachting af voor het huidige kwartaal.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,5 procent hoger op 38.125 punten. De bredere S&P 500-index klom 0,7 procent tot 5056 punten en techbeurs Nasdaq won 1 procent op 15.759 punten.

Beleggers kauwden nog na op het rentebesluit van de Federal Reserve. De centrale bank liet daarbij weten dat de rente nog niet verlaagd kan worden tot er meer bewijs is dat de inflatie afkoelt richting het doel van 2 procent. Fed-voorzitter Jerome Powell verklaarde wel dat het "onwaarschijnlijk" is dat de rente omhoog moet om de inflatie te bestrijden. Die opmerking zorgde voor enige opluchting bij beleggers.

Ook de aanhoudend sterke arbeidsmarkt geeft de Fed volgens Powell meer tijd om de effecten van de eerdere renteverhogingen af te wachten. Donderdag bleek dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is uitgekomen op 208.000. Dat was iets minder dan verwacht.

Apple klom 1,7 procent. Het techconcern maakt na de slotbel in New York de resultaten bekend. De iPhone-maker zag de verkopen in de laatste drie maanden van vorig jaar eindelijk weer licht toenemen, na vier kwartalen op rij met omzetkrimp. Beleggers zijn ook benieuwd naar de verkoopcijfers in China. Daar lijkt Apple te kampen met fikse concurrentie. Ook hopen ze meer te horen over de plannen van Apple op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

Moderna won 5,6 procent, ondanks een verlies van 1,2 miljard dollar in het eerste kwartaal. eBay zakte 1,5 procent. Het onlineplatform voor shoppen en veilingen gaf een tegenvallende omzetverwachting af voor het huidige kwartaal.

Peloton werd bijna 8 procent meer waard. De verkoper van fitnessapparatuur schrapt 400 banen, zo'n 15 procent van het wereldwijde personeelsbestand, om kosten te besparen. Ook vertrekt topman Barry McCarthy bij het bedrijf.

De koers van Starbucks bleef praktisch onveranderd. De koffieketen kelderde een dag eerder nog bijna 16 procent, na tegenvallende verkopen in het afgelopen kwartaal.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Armoedefonds: organisaties zien stijging hulpvragen

Veel organisaties die hulp bieden bij armoede krijgen meer hulpvragen, meldt het Armoedefonds op basis van eigen onderzoek. Van de 477 ondervraagde organisaties zag de helft (51 procent) in het afgelopen half jaar een stijging van het aantal hulpverzoeken.

Afbeelding

Chinese overheid verlaagt minimale aanbetaling voor eerste huis

China verlaagt de minimale aanbetaling voor de aankoop van een eerste huis. De Chinese overheid hoopt hiermee de vastgoedmarkt, die met een ongekende schuldencrisis kampt, enigszins vlot te trekken.

Afbeelding

Arrestatie na dodelijk ongeval met reclamebord in Mumbai

De Indiase politie heeft de eigenaar opgepakt van het bedrijf waarvan een groot reclamebord in Mumbai omviel, melden Indiase media. Zestien mensen kwamen om het leven. Tientallen anderen werden onder het enorme bord vandaan gehaald.

Afbeelding

Waterzuiveraar NX Filtration flink hoger op lager Damrak

NX Filtration behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden enthousiast op de aankondiging dat de waterzuiveraar uit Enschede een groot contract heeft getekend met de Mexicaanse watercentrale SAPAL.

Afbeelding

Omzet detailhandel hoger door stijgende prijzen en meer verkopen

De omzet van de Nederlandse detailhandel is in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 4 procent toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Winkeliers zagen het aantal verkochte producten gemiddeld met 3,1 procent stijgen.

Afbeelding

Eerste trucks rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

De eerste vrachtwagens met hulpgoederen zijn vrijdagochtend rond 09.00 (08.00 uur Nederlandse tijd) via de tijdelijke drijvende haven aangekomen in Gaza. De trucks hebben humanitaire hulpmiddelen aan boord, meldt de Amerikaanse krijgsmacht.