VN: helft hulpmissies Noord-Gaza in april belemmerd of afgewezen

Nieuws
anp
donderdag 2 mei 2024 om 01:28
Afbeelding
beeld anp

Het Israëlische leger blokkeert nog steeds veel humanitaire hulpmissies naar het noorden van Gaza, waar de behoeften het meest urgent zijn. Dat meldt de VN-organisatie voor humanitaire zaken OCHA in zijn jongste rapport.

Van de 94 hulpmissies in april werd 27 procent belemmerd, 10 procent geweigerd en 8 procent ‘geannuleerd om logistieke beperkingen’, aldus het OCHA-rapport.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mannen mishandeld in Tilburg, vier verdachten aangehouden

Op de Torenstraat in Tilburg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen mishandeld. Zij zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft vier verdachten aangehouden voor de mishandeling.

Afbeelding

Bewoonster dood gevonden na woningbrand in Hulsberg

Een vrouw in Hulsberg is zaterdagochtend dood gevonden na een brand in haar woning. Dat maakte de politie bekend.

Afbeelding

Duitse coalitiepoliticus wil 900.000 reservisten rekruteren

De Duitse FDP-politicus Marie-Agnes Strack-Zimmermann pleit ervoor dat Duitsland 900.000 reservisten rekruteert om zich te kunnen verdedigen in een eventuele oorlog met Rusland.

Afbeelding

Ticketmaster-moeder bevestigt datalek, doet onderzoek

Live Nation Entertainment, het moederbedrijf van Ticketmaster, heeft bevestigd dat het een datalek bij de ticketverkoper onderzoekt. In een melding van Live Nation bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC staat dat er 'ongeautoriseerde activiteiten' zijn aangetroffen in een d..

Afbeelding

Private maanmissie met sterren dearMoon gaat niet door

De maanmissie van de Japanse miljardair Yusaku Maezawa gaat niet door. De reis, genaamd dearMoon, had de eerste privévlucht moeten worden waarbij een rondje rond de maan werd gemaakt.

Afbeelding

Beruchte Canadese seriemoordenaar overleden na aanval in bajes

De Canadese seriemoordenaar Robert Pickton is vrijdag overleden na een aanval door een medegevangene. Pickton was 74 jaar oud, schrijft de Canadese krant Vancouver Sun.