LTO vertrouwt op werking blauwtongvaccin voor hoogseizoen

Nieuws
Land- en Tuinbouworganisatie LTO haalt opgelucht adem nu het Spaanse vaccin tegen het blauwtongvirus is goedgekeurd door de landbouwminister. ‘De tijd begon te dringen’, zegt Jeannette van de Ven, portefeuillehouder Gezonde Dieren bij LTO in een verklaring. Met deze ontwikkeling heeft ze ‘goede hoop’ dat schapen en runderen voor het hoogtepunt van het knuttenseizoen beschermd zijn.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 09:40
Afbeelding
beeld anp

Demissionair landbouwminister Piet Adema liet vrijdag aan de Kamer weten het vaccin versneld goedgekeurd te hebben. In de eerste lichting komen een miljoen vaccins, over twee weken volgen nog eens zoveel doses van dierenfarmaceut Syva. Schapen hebben één dosis nodig, runderen twee, met enkele weken ertussen.

LTO schrijft dat er in overleg met de branche en deskundigen een strategie klaarligt hoe het vaccin verspreid moet worden en welke dieren als eerst gevaccineerd worden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gaza-demonstranten bezetten ook universiteit Gent

Ook een gebouw van de universiteit in het Belgische Gent is bezet door demonstranten tegen de oorlog die Israël voert in de Palestijnse Gazastrook.

Afbeelding

Gemeente: Stadhuisplein Eindhoven vol voor huldiging PSV

Zo'n vier uur voordat de selectie van PSV met de platte kar arriveert op het Stadhuisplein in Eindhoven is het plein vol. Niemand wordt nog toegelaten, meldt de gemeente. Op het plein is plek voor 19.500 fans.

Afbeelding

Kyiv roept bondgenoten op Poetin niet als president te erkennen

Oekraïne roept alle internationale bondgenoten op om Vladimir Poetin niet te erkennen als legitieme president van Rusland. Hij wordt dinsdag geïnaugureerd voor een nieuwe termijn, maar volgens Kyiv zijn de verkiezingen die hij heeft gewonnen niet eerlijk verlopen.

Afbeelding

Gaza meldt aanvallen Israël op Rafah na bevel tot evacuatie

Volgens Palestijnse functionarissen hebben Israëlische straaljagers twee gebieden in het oosten van Rafah aangevallen die op bevel van het Israëlische leger moesten worden geëvacueerd.

Afbeelding

Negentig graven vernield op begraafplaats in Utrecht

Op begraafplaats Daelwijck in de Utrechtse wijk Overvecht zijn afgelopen weekend negentig graven vernield. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente na berichtgeving door RTV Utrecht. De gemeente doet aangifte.

Afbeelding

Rusland meldt opnieuw verovering dorpjes in Oekraïne

Rusland meldt de verovering van twee dorpjes aan het front in Oekraïne. Een daarvan ligt in de noordoostelijke regio Charkiv en het andere in de oostelijke regio Donetsk.