Nederlandse Soul Survivor houdt festival ondanks misbruik in Engeland. ‘We zijn meer dan Mike Pilavachi’

Achtergrond
Het vijfdaagse Soul Survivor Festival 2024 gaat gewoon door, ondanks het misbruik door oprichter Mike Pilavachi en financiële uitdagingen. Hoe heeft dat de Nederlandse tak beïnvloed, en wat kun je verwachten van dit festival dat voor het eerst plaatsvindt in Loenen aan de Vecht?
Laura Dijkhuizen
vrijdag 26 april 2024 om 09:55 aangepast 11:21
Beeld van een eerdere versie van het Soul Survivor Festival. 'Ooit had een van de leiders een droom over een locatie aan de Vecht.'
Beeld van een eerdere versie van het Soul Survivor Festival. 'Ooit had een van de leiders een droom over een locatie aan de Vecht.' beeld soul survivor

‘We verlangen ernaar om de hemel op aarde te brengen’, staat op de website van Soul Survivor. De organisatie hoopt jonge mensen dichter bij Jezus te brengen, zodat zij zich meer aan Hem toewijden. 

Een hoog gegrepen doelstelling. Toch was het een roerig jaar voor de organisatie. Het onderzoek naar de misstappen van de Britse oprichter Mike Pilavachi hakt erin. Ook was het financieel de vraag of het festival in Nederland kon doorgaan. 

Niettemin zullen tussen de 350 en 600 jongeren deze dagen luisteren naar diverse sprekers, dansen op hedendaagse aanbiddingsmuziek en tot diep in de nacht samen kletsen in een tent zoals dat gaat op een meerdaags festival. Op het oog is er niets aan de hand, maar klopt dit wel? 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Beeld van een eerdere versie van het Soul Survivor Festival. 'Ooit had een van de leiders een droom over een locatie aan de Vecht.'

Nederlandse Soul Survivor houdt festival ondanks misbruik in Engeland. 'We zijn meer dan Mike Pilavachi'

Soul Survivor Festival 2024 gaat dit weekend gewoon door, ondanks het misbruik door de Britse oprichter en financiële uitdagingen. Hoe heeft dat de Nederlandse tak beïnvloed, en wat kun je verwachten van dit festival?

In De Schuilplaats in Ede werden deze week de 'Nights of Glory' gehouden. In het midden op de rug gezien John en Carol Arnott.

Deze mensen hopen op een nieuwe 'Toronto Blessing' van de Geest in Ede. 'Mijn voeten staan in brand'

Hard lachen of vallen ‘in de Geest’: John en Carol Arnott stonden in de jaren negentig aan de basis van de ‘Toronto Blessing’. Deze week sprak het bejaarde echtpaar in Ede. Waarom rijden mensen uren om daarbij te zijn?

Bezoekers van Opwekking tijdens de sing-in.

Opwekking 2024: alles wat je moet weten als je naar de Pinksterconferentie gaat

Ben je benieuwd naar de Opwekkingsconferentie 2024? Bekijk hier wanneer Opwekking weer wordt gehouden en wat je van het festival kunt verwachten als bezoeker.

Rick Wan is dominee in een Chinese kerk. 'Mensen willen wel geloven, maar zeker als je de oudste van een gezin bent, is dat lastig. De last om je voorouders te eren ligt dan zwaar op je schouders.'

Rick groeide op met Chinees volksgeloof, maar werd christen. 'Ik werd overweldigd door Gods almacht'

Hij komt tot geloof als tiener, smokkelt Bijbels als twintiger en wordt predikant als vijftiger. Rick Wan: 'Ik werd overweldigd door Gods almacht. Zo sterk dat ik bijna niet kon ademen; ik wilde me voor God verstoppen.'

Owuor zegt dat hij zowel de profeet Elia als de profeet Mozes is.

Deze Keniaanse eindtijdprofeet trekt honderdduizenden mensen, zelfs Nederlanders. 'Hij is een man van God'

De Keniaanse prediker David Owuor gelooft dat hij zowel Mozes als Elia is. Hij predikt oordeel en bekering, maar velen luisteren naar hem en hij heeft het oor van presidenten. Zelfs Nederlanders reizen voor hem naar Kenia.

In verschillende interviews en in zijn biografie stelt David de Vos dat de evangelische wereld op de schop moet.

MissieNederland reageert op mediastorm: 'Wuif de kritiek van David de Vos niet weg'

Evangelische kerken moeten de kritiek van voorganger David de Vos serieus nemen. Dat zegt MissieNederland, de alliantie van evangelische kerken en organisaties.