Verdachte aanslag bij Moskou in beroep tegen hechtenis

Nieuws
Een van de verdachten die vastzit vanwege de aanslag bij Moskou van vorige week is is in beroep gegaan tegen zijn voorlopige hechtenis, schrijft het Russische persbureau RIA Novosti.
anp
donderdag 28 maart 2024 om 12:05
Afbeelding
beeld anp

Het gaat om Aminchon Islomov, een inwoner van Tadzjikistan. Hij wordt ervan verdacht de vier aanvallers te hebben geholpen bij de aanslag op het muziekcomplex Crocus City Hall in Krasnogorsk, een voorstad van Moskou. Tot dusver zitten er acht mensen in voorarrest.

Door de aanval kwamen zeker 143 mensen om het leven.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ongeveer 30.000 bezoekers in Emmen

Tijdens de koninklijke wandeling waren er ongeveer 30.000 bezoekers in Emmen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het koninklijk bezoek aan de Drentse plaats is volgens burgemeester Eric van Oosterhout goed verlopen.

Afbeelding

Honderd pro-Palestijnse demonstranten opgepakt in Boston

Politie in gevechtstenue is zaterdag in Boston in actie gekomen tegen pro-Palestijnse activisten, die zich op de campus van de Northeastern University bedienden van antisemitische leuzen. Volgens de leiding van de universiteit zijn ongeveer honderd demonstranten gearresteerd.

Afbeelding

NVWA geeft 25 waarschuwingen bij voedselcontroles op Koningsdag

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op Koningsdag 25 waarschuwingen gegeven omdat mensen zich met het aangeboden voedsel niet aan de hygiëneregels hadden gehouden. De autoriteit heeft daarnaast één boete uitgedeeld. Een boete ligt tussen de 525 en 1050 euro.

Afbeelding

Burgemeester Emmen: Koningsdag is goed verlopen

Koningsdag in Emmen is goed verlopen, zegt burgemeester Eric van Oosterhout enkele uren nadat zijn gemeente de koning en zijn gezin had uitgezwaaid.

Afbeelding

Drukte in grote steden neemt toe

In de grote steden neemt de drukte zaterdag aan het eind van de middag toe door Koningsdag. De gemeente Amsterdam meldt op X dat het 'erg druk' is in de Westerstraat in het centrum van de hoofdstad en roept mensen op om Koningsdag op een andere locatie te vieren.

Afbeelding

Steunbetuiging voor Spaanse premier die twijfelt over aanblijven

Duizenden aanhangers van de Spaanse Socialistische Partij hebben in Madrid steun betuigd aan premier Pedro Sánchez, die zegt te twijfelen over zijn positie en maandag zijn besluit bekend wil maken.