Direct naar artikelinhoud
Exclusief

De best beoordeelde restaurants in Amsterdam in 2024 tot nu toe

Café Wu.Beeld Koosje Koolbergen

Elke week bespreekt Het Parool in de rubriek Proefwerk een restaurant in Amsterdam. Welke restaurants werden in 2024 het beste beoordeeld tot nu toe? Deze plekken kregen van recensent Mara Grimm een 7,5 of hoger. Dit artikel wordt gedurende het jaar bijgewerkt.

Belly Pepper (West)

Dat de Turkse keuken veel meer te bieden heeft dan vaak wordt gedacht bewijst het nieuwe Belly Pepper in West. In deze huiselijke zaak is lang niet alles perfect, maar daarin zit meteen ook de charme. Lees hier onze recensie van Belly Pepper terug.

Belly Pepper.Beeld Koosje Koolbergen

Buurtcafé Tros (Oost)

Dit lijkt de zoveelste zaak waar dertigers tot diep in de nacht aan de oranje wijn zitten. Zo’n horecacliché is het ook, maar toch verlies je hier jouw hart aan fantastische steak tartaar, Catalaanse wijn en het korstje van de lasagne. Lees hier onze recensie van Buurtcafé Tros.

Buurtcafé Tros.Beeld Koosje Koolbergen

Café Restaurant Schiller (Centrum)

Schiller aan het Rembrandtplein is een klassieker uit de Amsterdamse restaurantwereld. Voor het eten hoef je er niet onmiddellijk naartoe, maar het is nog steeds een heerlijke huiskamer. Lees onze recensie van Café Restaurant Schiller terug.

Café Restaurant Schiller.Beeld Koosje Koolbergen

Café Wu (Oost)

Bij Café Wu in de Dapperstraat wordt het beste uit de Franse en Chinese keuken samengebracht. Het resultaat is een neo bistro met een betaalbare wijnkaart, bevlogen personeel, lekkere muziek en vooral: een interessante keuken die nog volop in ontwikkeling is. Lees onze recensie van Café Wu terug.

Café Wu.Beeld Koosje Koolbergen

Hakata Senpachi (Zuid)

Deze Japanse zaak in de Wielingenstraat is een eenvoudig eethuis met topkwaliteit yakitori. Na ruim twintig jaar is het nog steeds een aanrader, al verloopt niet alles vlekkeloos. Lees hier onze recensie van Hakata Senpachi terug.

Hakata Senpachi.Beeld Dingena Mol

Noord-Oost Chinees Eethuis (Zuid)

In het Noordoosten van China kan het kwik flink dalen. Veel gerechten bij deze zaak in De Pijp zijn dan ook lekker winters, je eet er zelfs zuurkool. Het mag soms wat grof aandoen; azijn en specerijen geven steeds de nodige lichtheid en diepte. Lees hier onze recensie van Noord-Oost Chinees Eethuis.

Noord-Oost Chinees Eethuis.Beeld Koosje Koolbergen

Petit Péché (West)

Bij Petit Péché in de Nicolaas Beetsstraat wordt de overdaad gevierd. Bij wijze van welkom komt er toast met huisgemaakte boter en beenmerg op tafel, en dan moet het feest van mollige kikkerbillen en verrassend belegde brioche nog beginnen. Lees hier onze recensie van Petit Péché terug.

Petit Péché.Beeld Jakob van Vliet

The Beef Chief Oost

The Beef Chief begon dik tien jaar geleden als foodtruck, inmiddels is er een groot burgerrestaurant op de C. van Eesterenlaan in Oost. Ze hebben er de roemruchte burger, een sandwich waar Tony Soprano iemand voor zou omleggen, en helaas wat matige friet. Lees onze recensie van The Beef Chief Oost terug.

Uit in Amsterdam: de tips van Het Parool

Bijna dagelijks tippen we op Parool.nl de nieuwste, leukste en beste plekken op het gebied van eten & drinken en kunst & cultuur in Amsterdam. Bekijk hier al onze uit in Amsterdam-tips.

Zelf een goede tip? Mail ons via uit@parool.nl

The Beef Chief Oost.Beeld Dingena Mol