Stadscentra stromen langzaam vol voor koningsnachtfeesten

Nieuws
In een aantal grote steden stromen de straten en pleinen langzaam vol voor de vieringen in aanloop naar Koningsdag. In Utrecht was het al vroeg druk door de vrijmarkt die aan het begin van vrijdagavond startte.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 22:25
Afbeelding
beeld anp

‘Het is te druk op meerdere evenementenpleinen in de stad’, meldt de gemeente rond 21.30 uur. De Neude is halverwege vrijdagavond vol. ‘Voorkom dat je voor een afgesloten plein staat en ga bijvoorbeeld naar het Domplein’, zo luidt het advies.

Ook de grote Markt in Den Haag, waar het muziekfeest The Life I Live is, loopt langzaam vol. Tassen van bezoekers worden uit voorzorg gecontroleerd bij de ingangen van het terrein, ziet een ANP-verslaggever.

Amsterdam

De Haagse burgemeester Jan van Zanen was al vroeg in de avond aanwezig op feest. Hij wilde niet zeggen of er verscherpte veiligheidsmaatregelen zijn. ‘Ik ga daar niks over zeggen. We zijn voorbereid op alle scenario’s en reken maar dat politie, boa’s en de gemeente voorbereid zijn.’

In de cafés in de Amsterdamse Jordaan is het vrijdagavond gezellig druk, maar nog niet vol, zegt een ANP-verslaggever die ter plaatse is. Het drukst was het bij de bekende plekken als café Nol en Blaffende Vis, daar kwam het publiek rond 20.00 uur al moeilijk door de menigte heen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Airbnb voorziet sterke zomer, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen.

Afbeelding

Nationalistische oppositie wint verkiezingen Noord-Macedonië

De verkiezingen in Noord-Macedonië zijn gewonnen door de rechts-nationalistische oppositiepartij VMRO-DPMNE. De regerende pro-Europese sociaaldemocraten hebben hun verlies erkend bij zowel de parlements- als de presidentsverkiezingen.

Afbeelding

Volt projecteert adres pro-Europese website op Euromast

Volt heeft woensdagavond op de Euromast in Rotterdam het adres van haar website geprojecteerd voor de Europese verkiezingen: minder-EU.nl. Die site vertelt volgens de partij 'een eerlijk verhaal' over de Europese Unie.

Afbeelding

Voorzitter college van bestuur UU in gesprek met demonstranten

"Zijn jullie zuinig op onze prachtige Universiteitsbibliotheek?" Dat vroeg de voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht, Anton Pijpers, aan de pro-Palestijnse demonstranten die sinds woensdagmiddag een gebouw van de UU aan de Drift bezetten.

Afbeelding

Tesla omlaag op Wall Street na bericht over Autopilot-onderzoek

Autobouwer Tesla hoorde woensdag bij de verliezers op Wall Street. Openbare aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Tesla consumenten en aandeelhouders heeft misleid over de mogelijkheden van zijn zelfrijdende auto's, meldden drie ingewijden aan persbureau Reuters.

Afbeelding

Israël zegt dat grensovergang opnieuw is beschoten

De Israëlische krijgsmacht zegt dat de grensovergang met Gaza bij Kerem Shalom opnieuw is beschoten. Er zouden acht raketten zijn afgevuurd. Een persoon raakte lichtgewond.