Rotterdam, is er wel een plek onder de zon voor mensen die we kwetsbaar noemen?

Opinie
Weer wordt het plan van stal gehaald om mensen met hogere inkomens tussen mensen zonder draagkracht te laten wonen. En dat noemen ze dan een onorthodox plan, schrijft Gerlinde Robbertsen, zakelijk leider Goud van Noord en tekstschrijver. ‘Het is onrechtvaardig.’
Gerlinda Robbertsen • zakelijk leider Goud van Noord en tekstschrijver
donderdag 25 april 2024 om 13:28
Voedselbank in Rotterdam West Delfshaven. Vrijwilligers controleren de voorraden en laden de vrachtwagens.
Voedselbank in Rotterdam West Delfshaven. Vrijwilligers controleren de voorraden en laden de vrachtwagens. beeld anp / Hans van Rhoon

Fietsend over de Erasmusbrug vroeg ik me bijna wanhopig af: ‘Rotterdam, waar staat mijn huis?’ Met de keuze om in Rotterdam te gaan werken, verviel een aantal jaar terug ook de mogelijkheid om nog langer in de pastorie te blijven waarin we woonden. Kopen was geen optie en daarom zochten we naar een huurhuis in de vrije sector. We leerden snel en ontdekten dat het beter was om buiten de ring te zoeken. Meer ruimte, een lagere huur en zelfs een tuin. We wonen nog steeds met veel plezier in ons huis. 

Zelf weten waar je wilt wonen is voor de een vanzelfsprekend en voor de ander een droom die nooit in vervulling zal gaan. Hoe meer je te besteden hebt, hoe meer keuze. Die keuze dreigt verder beperkt te worden voor mensen die afhankelijk zijn v..

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wat is volgens u de grootste bedreiging van onze vrijheid? 'In de angst onze vrijheid te verliezen'

Zondag 5 mei is het Bevrijdingsdag. Wat betekenen vrijheid en Bevrijdingsdag voor u? Zijn er bedreigingen voor onze vrijheid? 'Na de Tweede Wereldoorlog waren de woorden: ‘Nooit meer.’ En toch gebeurt het nu.'

Risicogroepen konden dit najaar een nieuwe vaccinatie krijgen tegen corona, zoals in Tiel. Het vaccin heeft in 'alleen al in Europa 1,4 miljoen levens gered'.

Aan het gesprek over vaccinaties werkt de wetenschap volop mee, maar wel op basis van feiten

Communicatie over nieuwe vaccins is complex, maar doe niet alsof wetenschappers daar niet eerlijk over zijn, stellen de hoogleraren Marc Bonten en Roland Pierik. Ook in coronatijd werd er niets verzwegen.

Afbeelding

Neem afstand van de zogenaamde verdedigers van de Joods-christelijke traditie

Pastor en oud-hoogleraar Herwi Rikhof wenst niet verdedigd te worden door mensen die zich wel beroepen op de Joods-christelijke traditie, maar haar duidelijk niet kennen.

De 5 euro voor het entreekaartje voor Venetië is voor de bovenmodaal verdienende toerist een lachertje - een kopje cappuccino op Piazza San Marco is al gauw twee keer zo duur

Er is wat voor te zeggen om bij Roermond op de A2 slagbomen te installeren met een betaalhokje

Toeristen die de Italiaanse stad Venetië bezoeken moeten entreegeld betalen. Zo’n maatregel zou volgens Peter de Waard ook in Nederland passen. Net zoals er betaalhokjes staan op Franse snelwegen.

Het zou politiek filosoof Govert Buijs niet verbazen als de speech van Eva Vlaardingerbroek de geschiedenis in gaat als een soort tegenhanger van de I have a Dream-speech van Martin Luther King.

Eva Vlaardingerbroek is wellicht de meest invloedrijke Nederlandse op dit moment

Vijftig miljoen keer bekeken op Twitter/X binnen één week! Politiek filosoof en hoogleraar Govert Buijs noemt de speech van Eva Vlaardingerbroek vorige week in Hongarije, een doorbraakmoment van nieuw-rechts.

René de Reuver: 'Denk bij het uitbrengen van je stem niet alleen aan wat jou het meeste oplevert, maar evenzeer aan waar die ander mee gediend is.'

René de Reuver: 'Het gaat bij deze verkiezingen om Europa onder God of Europa zonder God.'

Christelijke waarden staan in Europa onder druk, merkt PKN-scriba scriba René de Reuver. Het is daarom van cruciaal belang dat christenen hun stem uitbrengen.