Direct naar artikelinhoud
Exclusief

6x verrassend lekker brunchen in Amsterdam

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar wie in het weekend graag uitslaapt, onderschat ook de brunch niet. Een stevige brunch stilt de honger – de mimosa of bloody mary de kater. Bij deze Amsterdamse brunches is het in het weekend goed toeven.

6x verrassend lekker brunchen in Amsterdam
Beeld Getty Images

Celia

Brunchliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Celia op de Nieuwendijk, waar je elke zaterdag en zondag terechtkunt voor een bottomless brunch. Hier komen de kannen bloody mary, prosecco of mimosa op tafel; je schenkt zelf zoveel je wil. Ga voor klassiekers als eggs benedict of shakshuka, of neem het ruim met steak met een gebakken eitje erop. Ook huisdieren brunchen hier gezellig mee van het speciale Pet Menu.
Nieuwendijk 60 (Centrum)

Celia. Met een Pet Menu voor huisdieren.Beeld Nosh Neneh

Stacks Diner

Officieel hoor je enkel te brunchen op zondag, en bij Stacks Diner houden ze zich aan die regel. Elke zondag tussen 11.00 – 15.00 uur kun je er van hun speciale brunchmenu bestellen. Dat is zoals je van een Amerikaanse diner mag verwachten: grote pancakes, gebakken ei op een breakfast biscuit met een pickle ernaast en versgebakken donuts. Ook Amerikaans: eten aan de counter en kijken hoe het eten voor je neus bereid wordt. Kreeg eerder een 8,5 in Het Parool.
De Clercqstraat 32 (West)

Brunchdale

Het doel van Brunchdale? De bewoners van Noord samenbrengen. En dat doen ze door middel van een héél uitgebreide brunch. Van vette worstjes tot verse soep en van een tuna melt tot een croissant met pistachecrème. Alles is halal en er zijn veel vegan opties, dus groepen met de meest uiteenlopende dieetwensen zitten hier goed.
Ridderspoorweg 104 (Noord)

Brunchdale. Alles halal en veel vegan opties.Beeld Angela Baas

Lolo

Bij brunch denk je niet direct aan Italië, waar het ontbijt over het algemeen bestaat uit een cappuccino en een zoet broodje. Maar daar laat Italiaans restaurant Lolo zich niet door tegenhouden. Elke eerste en derde zondag van de maand schuif je aan in hun met panterprint beklede booths voor drie gangen om te delen. Denk: focaccia, burrata, tiramisu en cocktails. De live jazz zorgt voor het ultieme zondagse gevoel.
Oudekerksplein 48 (Centrum)

Belly Pepper

Nog een brunch uit verrassende hoek: de Turkse brunch van Belly Pepper in de De Clercqstraat. Start je zondag goed met de spinazie-kaasborek met een gepocheerd ei on top. Dat is weer eens wat anders dan eggs benedict. Sluit af met een rondje langs de onweerstaanbare zoetigheden op de toonbank, zoals tahini rolls of huisgemaakte cheesecake met pistache. Kreeg eerder een 8- in Het Parool.
De Clercqstraat 128 (West)

Belly Pepper. Verrassend Turks brunchen.Beeld Jakob van Vliet

Le Petit Brunch

De dames achter Le Petit Brunch besloten hun liefde voor de stad te combineren met hun liefde voor brunch. Daarom werken ze elke maand samen met een ander restaurant, eerder bijvoorbeeld met Baut Oost en Helling 7. Dat restaurant wordt voor één zondag de ultieme brunchdroom: een driegangenmenu, goedgeklede mensen en genoeg cocktails. Na het eten is er een afterparty om de week extra goed af te sluiten.

Volg hen op Instagram om te weten waar ze de volgende keer een lunchparty geven: @lepetitbrunch.official

Nog niet uitgebruncht?

Er zijn nog meer plekken waar je op zondagochtend terecht kunt voor een heerlijke brunch. Wie trek heeft in klassieke eggs benedict of Norwegian kan naar Lotti’s in het Hoxton Hotel of Libertine Petit Café. Ga naar Staring at Jacob of Cut Throat voor de onweerstaanbare combi van wafels en gefrituurde kip. Bij Bakers & Roasters is de brunch Nieuw-Zeelands, bij Little Collins juist Australisch. En bij Ted’s en Dignita ben je elke dag welkom voor de brunch.

Uit in Amsterdam: de tips van Het Parool

Bijna dagelijks tippen we op Parool.nl de nieuwste, leukste en beste plekken op het gebied van eten & drinken en kunst & cultuur in Amsterdam. Bekijk hier al onze uit in Amsterdam-tips.

Zelf een goede tip? Mail ons via uit@parool.nl