Schoonbroers al drie dagen vermist na etentje: slachtoffers van sneeuwstorm?

De politie is op zoek naar twee schoonbroers uit het West-Vlaamse Jabbeke die sinds maandagmiddag vermist zijn. Ze werden het laatst gezien toen ze na een restaurantbezoek in Oostende door het barre weer vertrokken. Sindsdien ontbreekt elk spoor. “We hebben écht geen idee waar ze zouden kunnen zijn”, reageert de familie.

Schoonbroers Patrick Coudeville (62) en Henk Haedens (62) kunnen het goed met elkaar vinden. Ze wonen beiden in Jabbeke en gaan vaak samen op pad. Zo ook maandagmiddag, toen ze hadden afgesproken om in Brugge naar een serviceflat te gaan kijken voor Henk. Maar daar zijn ze nooit aangekomen. Voor hun afspraak gingen ze een hapje eten in een restaurant in Oostende. Dat deden ze volgens de uitbater wel vaker. “Ze zijn trouwe klanten”, zegt de zaakvoerder. “Henk zit in een rolstoel. Bij hun vertrek heb ik hem nog naar buiten geholpen en maande ik hen aan om voorzichtig te zijn met die sneeuw op de baan.”

De schoonbroers verlieten het restaurant rond 15u30. Een getuige signaleerde hun opvallende wagen – een blauwe Ford Ranger met gepersonaliseerde nummerplaat WOODFARM – nog in de buurt van Oostende. Maar vanaf daar ontbreekt elk spoor. “We begrijpen er helemaal niets van”, zegt een ongerust familielid. “Waarom zijn ze niet op hun afspraak aan de serviceflat aangekomen? We vinden het allemaal heel erg vreemd.”

“Alle hypotheses liggen open”

Politie en parket hebben eveneens het raden naar de precieze omstandigheden van hun verdwijning. Ze lanceerden gisteren een opsporingsbericht, in de hoop op bruikbare tips. De wagen van de schoonbroers lijkt van de aardbol verdwenen. “De hevige sneeuwval en gevaarlijke situatie op de weg maandag kunnen een rol hebben gespeeld bij de verdwijning”, zegt het Brugse parket. “Het is niet uitgesloten dat zich onderweg een verkeersongeval heeft voorgedaan, maar ook alle andere hypotheses liggen open en worden onderzocht.”

Opmerkelijk: Henk Haedens stond in de jaren 80 terecht voor het hof van assisen voor de doodslag op zijn ex-verloofde Jasmine Verslyppe. De man was toen actief als speurder bij de gerechtelijke politie. Haedens werd uiteindelijk vrijgesproken omdat de jury oordeelde dat hij handelde uit onweerstaanbare dwang.

Alle tips over de vermisten of hun voertuig zijn welkom op het gratis nummer 0800/30300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen