Titelhouder Frankfurt al meteen uitgeschakeld in Duitse beker... door vierdeklasser

© EPA-EFE

Eintracht Frankfurt, de Duitse bekerwinnaar van vorig seizoen, heeft de eerste ronde van het nieuwe seizoen van de DFB Pokal niet overleefd. Vierdeklasser SSV Ulm was in eigen huis met 2-1 te sterk. Goals van Kienle en Lux brachten de thuisploeg na rust op een dubbele voorsprong, de aansluitingstreffer van invaller Paciencia in minuut 90 kwam te laat.

Vorige week kreeg Frankfurt in de Supercup ook al een oplawaai van Bayern München (5-0), de nieuwe club van Niko Kovac, vorig seizoen nog T1 van Frankfurt. Datzelfde Bayern München had het zaterdag eveneens lastig met een club uit de Regionalliga, de vierde klasse. Drochtersen/Assel hield 81 minuten stand tegen de landskampioen, die uiteindelijk Robert Lewandowski het verschil zag maken (0-1).