Nog zes Belgen maken kans op eindzege in BinckBank Tour: "Het wordt opnieuw een tactisch steekspel”

© BELGA

De Oostenrijker Gregor Muhlberger (Bora-Hansgrohe) boekte zaterdag de mooiste zege uit zijn carrière na een listige aanval in de slotkilometer. Ook de Belgen deden een goede zaak. Met Victor Campenaerts, Tim Wellens, Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Gijs Van Hoecke en indien hij goed hersteld ook Yves Lampaert komen er nog zes Belgen in aanmerking voor de eindzege.

bvc

LEES OOK: Ploegmaat Sagan verrast en wint spectaculaire heuveletappe in BinckBank Tour, Wellens strandt op plek twee

LEES OOK: Mohoric blijft leider in BinckBank Tour, maar maakt weinig vrienden in het peloton: “Hij is niet zo geliefd”

Victor Campenaerts (7de op 36”): “Een goede dag. Ik kwam nooit echt in de problemen. Mohoric blijft wel standhouden, maar met Tim en ik hebben we nog steeds twee man in de top tien. We kunnen in de slotrit nog twee kaarten uitspelen bij Lotto-Soudal.”

Tim Wellens (8ste op 37”): “Ik werd tweede en voelde mij een hele dag zeer goed. In de finale viel ik een paar keer aan en ik hoop dat ook in de slotrit te kunnen doen. Als ik dezelfde benen heb als vandaag geef ik mezelf 50 procent kans op de eindzege, maar het wordt opnieuw een tactisch steekspel.”

Yves Lampaert (9de op 43”): “Hopelijk herstel ik goed van mijn val in de slotkilometer. Mijn benen zijn alleszins goed.” Bovendien heeft Lampaert met ook nog Schachmann (5de), Terpstra (13de) en Stybar (18de) ook nog drie ploegmaten die dicht staan. Quick Step-ploegleider Tom Steels heeft verschillende kaarten om mee te spelen.

Jasper Stuyven (12de op 52”): “Ik voelde mij niet super, maar Steven de Jongh zei dat ik er toch moest in geloven. In de finale volgde ik Tim en Yves. De samenwerking verliep goed, maar ik wist dat er nog andere renners uit de achtergrond zouden terugkeren. Ik vond het wel raar dat Matthews niet vol meewerkte, toen hij samen met Greg bij ons kwam aansluiten. Hij was nochtans de best geplaatste. Ik zat achter Yves toen hij viel, en moest daardoor uitwijken in de graskant. Ik botste tegen een supporter aan en heb daarbij mijn schouder bezeerd. Hij voelt een beetje stijf aan. Hopelijk ondervind ik er niet te veel last van in de slotrit. Door het uitvallen van mijn ploegmaat Mads Pedersen zat ik in de finale alleen en ik verwacht eenzelfde situatie in de slotrit. Het is niet ideaal voor mijn kleine kans op de eindzege. Ik zal moeten gokken.”

Greg Van Avermaet (14de op 55”): “Ik voelde mij beter dan verwacht. Toen Lampaert, Stuyven en Wellens op 18 km van de streep aanvielen, zat ik drie posities te ver. Mijn ploegmaat Küng kon niet volgen en daarom ben ik er op de volgende helling naar toegesprongen. Het was een serieuze effort. Toen ik kwam aansluiten, sprong Wellens nog eens weg en keek de rest een beetje naar mij. Ik verlies daar de rit, maar ben wel tevreden over mijn dag. Ik heb het gevoel dat ik er nu een beetje doorheen kom. De eerste vijf dagen heb ik niet mee gekoerst. Nu was het 60km lang vol koersen, dat ligt mij nog altijd het beste. In de slotrit mik ik in de eerste plaats op de ritzege, en dan zien we wel hoe ver ik land in het eindklassement.”

Gijs Van Hoecke (16de op 1’04”): De Oost-Vlaming houdt knap stand en had de best vertegenwoordigde ploeg in de grote groep. Bij LottoNL-Jumbo hebben ze met Roosen, Boom, Van Emde en Groenewegen nog vier kaarten om uit te spelen, maar Van Hoecke staat wel het best geplaatste.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen