“Full time crosser” Toon Aerts gaat vol voor de ‘Sven Nys-strategie’: “Het moet lukken om dit tot het WK te rekken”

Het was lange tijd de ‘Grote Twee’ in het veldrijden: Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Dit seizoen heeft Toon Aerts zijn wagonnetje echter aangehaakt. Met Sven Nys als zijn grote voorbeeld. Dat vertelt hij in een interview met Wielerflits.

vtvn

Aert rijdt zo veel mogelijk crossen als hij kan dit seizoen. En met reden. “Net omdat ik fulltime crosser ben”, zegt de renner van Telenet Fidea. “Wout en Mathieu hebben in de zomer nog andere doelen. Stel dat Van Aert in de Ronde van Vlaanderen plots parkeert, krijgt hij ook kritiek. Hetzelfde met Mathieu op de weg of op de mountainbike.”

“Ik heb nu eenmaal een hele zomer om me voor te bereiden op dat veldritseizoen” aldus Aerts bij Wielerflits. “Ik vind het ook belangrijk om het aan te pakken zoals Sven Nys het altijd heeft aangepakt: in elke klassementscross het beste van mezelf geven. Voorlopig loont dat, want ik sta in elk regelmatigheidscriterium goed geplaatst. De volgende twee weekends staan met Tabor, Hamme en Koksijde drie belangrijke wedstrijden op de agenda. Daarna gaan we de batterijen opnieuw opladen richting de eindejaarsperiode en de kampioenschappen. Het moet lukken om het tot het WK te rekken.”

Aerts en zijn ploegmaats amuseerden zich maandag overigens rot tijdens een fotoshoot. Onder andere ook Lars van der Haar en Quinten Hermans trokken hun beste en meest flashy werkkleren aan. Van der Haar ging wild tekeer met een boor, Aerts kroop even in een graafmachine.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen