© VIER, VTM

Nieuwkomer krijgt twee Benny’s voor prijs van één in ‘Familie’

Er wacht Roel Vanderstukken (40) een mooi geschenk op de set van de serie ‘Familie’ wanneer hij hersteld is van zijn hartoperatie: een nieuwe love interest voor zijn personage Benny. Het gaat om Robyn, een veiligheidsagente gespeeld door Jits Van Belle (41). Zij mag eerst een paar weken “proefdraaien” met Govert Deploige (44), de Limburger die Vanderstukken tijdelijk vervangt.

Tom DE LEUR

“Een complexloze vrouw met humor en ballen aan haar lijf”, zo omschrijven ze bij ‘Familie’ de vrouw die het pad kruist van Benny, die al een tijdje vrijgezel is na de breuk met Lizzy (Hilde De Baerdemaeker). Het gaat om Robyn, een veiligheidsagente die bij Fashion aan de slag gaat. Ze is de dochter van Jenny, de bemoeizieke receptioniste bij het modebedrijf. Robyn zal meteen gevoelens losmaken bij Benny, al laten de makers nog even in het midden hoe wederzijds die gevoelens zijn.

Veiligheidsagente Robyn wordt vertolkt door Jits Van Belle, bekend van de telenovelle ‘Ella’, de film ‘Wat mannen willen’ en ‘De regel van 3S’ op Ketnet. Zij stond gisteren voor het eerst op de set en las het grootste deel van de dag scènes door met Govert Deploige, die Roel Vanderstukken tijdelijk vervangt tijdens zijn revalidatie na zijn hartoperatie. Gisteravond speelde Jits Van Belle haar eerste scènes met Hilde Van Haesendonck, die in ‘Familie’ haar moeder Jenny speelt. “Blij dat de kop er eindelijk af is”, zegt Van Belle. “Ik keek er al een tijdje naar uit. Ik ben in mei gebeld voor de rol. Blijkbaar vonden ze dat die mij op het lijf geschreven was. Mijn personage is een doener, een heel leuke dame om te spelen. Zeker tegenover het personage Benny, toch een beetje aan de luie kant.”

Jits Van Belle was zich al een tijdje aan het inwerken met Roel Vanderstukken toen die van de ene op de andere dag weg was. “Zijn plotse wegvallen was een complete verrassing, echt een schok. Vlak voor we gingen draaien, is alles geannuleerd. Roel en ik kenden elkaar van ‘Ella’, we waren zo blij met elkaar. Roel had me nog berichten gestuurd om dat te zeggen. Hij was zelf blij dat er Benny iets te wachten staat. Ik was opgelucht dat het goed met hem gaat, ik hoop dat hij beter dan de oude terugkeert.”

Vertrouwd

In afwachting zal Van Belle spelen met Govert Deploige, die tijdelijk inspringt voor Vanderstukken. Deploige kent ze dan weer van haar studententijd in Gent. “We hadden toen gemeenschappelijke vrienden en zijn meer dan één keer op café geweest. (lacht) Ik ben blij dat ik met Govert te maken kreeg op de set, het voelde heel vertrouwd aan. Alles aan ‘Familie’ voelt goed, trouwens. Er wordt heel professioneel en tegelijk ambachtelijk gewerkt. Ik mag een heel tof personage spelen, ik speel naast Govert én Roel, mijn geluk kan niet op. En thuis zijn we natuurlijk vaste kijkers geworden, al sinds de laatste seizoensfinale. Ook mijn man is helemaal mee. Het cliché klopt: als je begint te kijken, ben je snel verslaafd”.

LEES OOK: Familie vindt vervanger voor Roel Vanderstukken en het is niet eens een vreemde in de soap

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer