Man raakt gewond na val van steiger Westertoren Amsterdam

Nieuws
Een man is gewond geraakt nadat hij vrijdag even voor middernacht enkele verdiepingen naar beneden is gevallen van een steiger rond de Westertoren in Amsterdam. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 01:07 aangepast 09:07
Afbeelding
beeld anp

Het slachtoffer maakte deel uit van een groep van vijf mannen die de steiger van de toren van de Westerkerk aan de Prinsengracht in het centrum van de hoofdstad beklom. Ze zijn alle vijf aangehouden. De vier die niet gewond waren, zijn overgebracht naar het politiebureau.

De mannen zijn tussen de 21 en 26 jaar. Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen of ze onder invloed waren toen ze de steiger beklommen, alleen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gelderse laadpalen kunnen uitgezet bij krapte op stroomnet

In meerdere gemeenten in Gelderland en Utrecht kunnen laadpalen binnenkort worden uitgezet als het stroomnetwerk overbelast is. De 191 laadpalen komen onder het beheer van Park&Charge en gaan 'netbewust laden'.

Afbeelding

Geen daling aantal klanten voor AH na einde tabaksverkoop

Klanten zijn Albert Heijn niet gaan mijden sinds de supermarktketen is gestopt met de verkoop van tabak. Vanaf 1 juli is het voor alle supermarkten verboden om rookwaren te verkopen, maar Albert Heijn stopte hier na de jaarwisseling al mee.

Afbeelding

Britten sluiten cyberaanval uit voor storing vliegvelden

De Britse overheid gaat er niet vanuit dat een cyberaanval de oorzaak was van een storing op verschillende luchthavens in het land. Door die storing was het automatisch scannen van paspoorten dinsdagavond enkele uren niet mogelijk.

Afbeelding

Slachtofferhulp: jaarlijks 100.000 jongeren online misbruikt

Meer dan 100.000 jongeren krijgen jaarlijks te maken met online seksueel misbruik. Dat zegt Slachtofferhulp Nederland. De uitspraak in de grootste sextortionzaak van het land geeft de slachtoffers 'de erkenning die zij nodig hebben', reageert een woordvoerster van de organisatie.

Afbeelding

Wilders voor 'keiharde' aanpak pro-Palestijnse studentenprotesten

De pro-Palestijnse protesten op het terrein van de Universiteit van Amsterdam en andere universiteiten moeten "keihard" worden aangepakt, vindt Geert Wilders.

Afbeelding

UvA-betogers doen aangifte tegen groep belagers

UvA-betogers die maandagavond in gevecht raakten met een groep van zo'n tien mannen gaan aangifte doen tegen een aantal van hen. Dat bevestigt advocaat Willem Jebbink, die een groot deel van de gearresteerden in het pro-Palestijnse protestkamp bijstaat, na berichtgeving van Het..