Na domme val nog voor start van proloog in Romandië moet Trek-Segafredo selectie voor Giro herzien

De Oostenrijker Matthias Brändle heeft zijn sleutelbeen gebroken tijdens de opwarming voor de proloog van de Ronde van Romandië. De renner van Trek-Segafredo viel aan een snelheid van zo’n 10 kilometer per uur. Hij verscheen niet aan de start van de koers en mist ook de Giro.

Brändle viel in de straten van het Zwitserse Fribourg, waar de proloog plaatsvond. “Ik ben zeer ontgoocheld dat ik mijn ploeg zowel hier als in de Giro niet kan helpen”, zegt de 28-jarige Oostenrijker. “Het was echt een domme val. Ik concentreerde me op de eerste bocht en merkte daardoor een klein bultje in het wegdek niet op. Hoewel ik zeer traag reed, verloor ik mijn evenwicht en had ik de tijd niet om mijn fout te herstellen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brändle, die op 4 mei aan zijn vierde Ronde van Italië zou beginnen, zal nu niet de kleuren van Trek-Segafredo kunnen verdedigen in de 101e editie van de Giro. “Na een lange en intensieve trainingsperiode wachtte ik vol ongeduld de volgende koersen af. Ik denk echt dat ik in staat was om de zege te pakken op dit moeilijke parcours”, zegt de tijdritspecialist. De Oostenrijker heeft elf zeges op zijn palmares staan, waaronder vijf tijdritten.

LEES OOK: Michael Matthews verrast in spannende proloog in Ronde van Romandië en is de eerste leider

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen