Aandacht voor beursgang moederbedrijf Douglas op Damrak

Nieuws
Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag onder meer uit naar de beursgang van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De in Luxemburg gevestigde eigenaar van cosmetica- en parfumerieketen Douglas en het bekende Zwitserse horlogemerk Breitling, verwacht in totaal 2,3 miljard euro op te halen. De introductieprijs bedraagt 14 euro per aandeel. Het gaat om een van de grootste beursgangen in tijden op Beursplein 5.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 08:34
Afbeelding
beeld anp

Beleggers verwerken daarnaast de beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse techbedrijven Microsoft en Google-moederbedrijf Alphabet. Beide bedrijven gingen in de zogeheten nabeurshandel op Wall Street flink omhoog. Ook Snap, het moederbedrijf van de populaire video- en fotoapp Snapchat, lijkt vrijdag fors hoger te gaan openen dankzij sterke cijfers. De chipbedrijven zullen echter mogelijk tegenwind ondervinden van de teleurstellende vooruitzichten van de grote chipproducent Intel.

De AEX-index op het Damrak lijkt hoger te gaan openen. Ook de Aziatische beurzen lieten vrijdag overwegend winsten zien. De Nikkei in Tokio klom 0,8 procent, na het besluit van de Bank of Japan om de rente onveranderd te laten. De Hang Seng-index in Hongkong steeg 2,5 procent.

Marktomstandigheden

IMCD opende de boeken. Volgens topvrouw Valerie Diele-Braun kampte de chemicaliëndistributeur afgelopen kwartaal met lastige marktomstandigheden waardoor het bedrijfsresultaat lager uitviel dan een jaar geleden. De omzet bleef vrijwel onveranderd. Door de onzekerheid over de vraag van klanten geeft IMCD geen verwachtingen af voor de rest van het jaar.

Ook speciaalchemiebedrijf Corbion, fitnessketen Basic-Fit en verlichtingsbedrijf Signify kwamen met cijfers. Corbion zag de omzet dalen. Volgens topman Olivier Rigaud heeft Corbion wel goede vooruitgang geboekt met de uitvoering van het herstructureringsprogramma en ligt het bedrijf op koers om de verwachtingen waar te maken. Ook gaat het bedrijf voor 20 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen en een speciaaldividend uitkeren van 0,10 euro per aandeel.

Goede start

Basic-Fit zag het aantal leden en de omzet afgelopen kwartaal toenemen. Topman René Moos sprak van een ‘goede start van het jaar’. Signify had last van het Europese verbod op tl-buizen en vergelijkbare lampen en zag de omzet dalen. De nettowinst steeg wel.

De euro was 1,0726 dollar waard, tegen 1,0717 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent in prijs tot 84,01 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder, op 89,51 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Eis bijna 30 jaar cel tegen vermeende opdrachtgever vergismoord

Het Openbaar Ministerie heeft maandag een celstraf van 29 jaar en negen maanden geëist tegen de vermeende opdrachtgever van de moord waarbij de Amsterdamse dj Djordy Latumahina per ongeluk werd doodgeschoten. Noureddine H.

Afbeelding

Zuid-Holland komt De Jonge tegemoet in conflict om woningbouw

De provincie Zuid-Holland komt demissionair minister Hugo de Jonge tegemoet in het conflict over de woningbouw. Zuid-Holland wil diverse maatregelen herzien die volgens De Jonge de bouw eerder afremmen dan versnellen.

Afbeelding

Adverteerders besteden recordbedrag aan audioreclames

Adverteerders hebben afgelopen kwartaal een recordbedrag aan radioreclame en andere audiospotjes uitgegeven, meldt brancheorganisatie Audify. De totale bestedingen zijn gestegen naar 48,8 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023.

Afbeelding

Raad van State: twijfels bij langere beslistijd toeslagenherstel

Het fors oprekken van beslistermijnen bij het rechtzetten van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag is 'juridisch kwetsbaar', waarschuwt de Raad van State. Mogelijk komt daardoor het grondwettelijk recht op een eerlijk proces binnen een redelijke termijn in het gedrang.

Afbeelding

PVV-Kamerlid Markuszower gefotografeerd met leesbaar formatiestuk

Het PVV-Kamerlid Gidi Markuszower is maandag gefotografeerd met een leesbaar formatiestuk, bij binnenkomst van de onderhandelingen. Het lijkt te gaan om een concept-hoofdlijnenakkoord, maar het is onduidelijk of dit een officieel formatiestuk is.

Afbeelding

EU trekt ultieme strafprocedure in nu Polen rechtstaat versterkt

De Europese Unie is van plan de ultieme strafprocedure die tegen Polen loopt te laten vallen. De nieuwe regering in Warschau heeft de aangetaste rechtstaat zo versterkt dat er geen reden meer is voor de strafprocedure, oordeelt de Europese Commissie.