Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

Nieuws
De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.
anp
zaterdag 20 april 2024 om 10:39
Afbeelding
beeld anp

Volgens Russwurm moet de regering nu ‘daadkrachtige’ actie ondernemen. Hij heeft al vaker kritiek geuit op het economisch beleid van de regering-Scholz. De BDI-voorzitter had recent weer een ontmoeting met de bondskanselier om over hun meningsverschillen te praten.

Russwurm wil minder bureaucratie voor het bedrijfsleven, snellere vergunningsprocedures en een betere aanpak van de hoge energieprijzen. Ook zijn de belastingen te hoog, aldus de BDI-voorzitter.

Hij heeft Scholz ervan beticht de moeilijke economische situatie voor Duitse bedrijven niet serieus genoeg te nemen. Eerder zei Russwurm dat er onder Scholz twee jaren verloren zijn gegaan als het gaat om economisch beleid.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Man (26) vast om miljoenenoplichting via cryptoplatform

In een onderzoek naar grootschalige oplichting via het gokplatform Zkasino is een 26-jarige man opgepakt. Dat meldt de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.

Afbeelding

Google vraagt rechter om appwinkel niet te hard aan te pakken

Google heeft de rechtbank in de Amerikaanse stad San Francisco gevraagd om geen ingrijpende veranderingen op te leggen aan de appwinkel Google Play.

Afbeelding

Turkije eist ook wapenstilstand voor hervatting handel Israël

Turkije stelt ook een permanente wapenstilstand in de Gazastrook als voorwaarde voor het hervatten van de handel met Israël, meldt handelsminister Ömer Bolat.

Afbeelding

Inflatie in Turkije stijgt tot bijna 70 procent

De kosten van het levensonderhoud in Turkije zijn in april verder gestegen, ondanks de pogingen van de centrale bank om de inflatie met renteverhogingen te bestrijden.

Afbeelding

Jezus Leeft in beroep tegen uitsluiting Europese verkiezingen

De partij Jezus Leeft stapt naar de Raad van State, omdat ze niet mag meedoen aan de Europese verkiezingen op 6 juni. De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, behandelt de zaak komende maandag om 11.00 uur. Uiterlijk volgende week vrijdag moet de raad uitspraak doen.

Afbeelding

Frontex gaat België helpen met grenscontroles en uitzettingen

De Europese grensbewakingsdienst Frontex gaat België helpen met grenscontroles, onder meer op het internationale treinstation Brussel-Zuid, en uitzettingen. De Belgische Kamer heeft hiermee ingestemd.