Media: filmdivisie Sony heeft interesse in Paramount

Nieuws
De filmtak van Sony is geïnteresseerd in een overname van branchegenoot Paramount Global, bekend van de filmstudio en televisiezenders als CBS, MTV en Nickelodeon. Volgens Amerikaanse media heeft Sony Pictures Entertainment samen met investeringsmaatschappij Apollo Global Management een bod van zo’n 26 miljard dollar (24 miljard euro) uitgebracht.
anp
donderdag 2 mei 2024 om 21:11
Afbeelding
beeld anp

Het gaat volgens persbureau Bloomberg en The New York Times om een voorlopig, niet-bindend bod dat deze week is verstuurd. Het overnamevoorstel komt volgens media vlak voor het aflopen van een ander bod op Paramount. Dat zou gaan om fusiegesprekken met Hollywood-studio Skydance, producent van de actiefilm Top Gun: Maverick. De periode van exclusieve onderhandelingen tussen die twee mediabedrijven zou vrijdag eindigen.

Paramount stond lang bekend als een van de grote Hollywood-studio’s. Net als andere entertainmentconcerns investeert het bedrijf veel geld in een eigen streamingdienst, wat vooralsnog verlieslatend is. In het eerste kwartaal van dit jaar leed het bedrijf een verlies van 554 miljoen dollar, tegenover een verlies van 1,1 miljard dollar een jaar eerder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Van Weyenberg haalt uit naar 'kabinet-Wilders' om Europakoers

Demissionair minister van Financiën Steven van Weyenberg verwondert zich over een 'ongelooflijk negatief oordeel over Europa' van de beoogde coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB.

Afbeelding

Israël tegen VN-hof: tragische oorlog maar geen genocide in Gaza

Israël stelt dat de Zuid-Afrikaanse zaak tegen het land bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag 'totaal losgezongen is van de feiten en omstandigheden'. 'Er is een tragische oorlog gaande, maar er is geen genocide', aldus de advocaat van het land over de Gazastrook.

Afbeelding

Tesla wil in China datacentrum beginnen voor zelfrijdende auto's

Tesla wil een datacentrum in China beginnen voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, waar gegevens van Chinese voertuigen kunnen worden verwerkt. Dat melden anonieme bronnen aan persbureau Reuters.

Afbeelding

Pro-Palestijns protest op terrein Academiegebouw Leiden

Pro-Palestijnse demonstranten voeren vrijdagochtend actie bij het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Ze hebben zich verzameld op het universiteitsterrein aan het Rapenburg in het centrum van de stad.

Afbeelding

NSC-jongeren pleiten tegen Plasterk: 'rug recht houden'

De jongerenorganisatie van Nieuw Sociaal Contract (NSC) pleit op X tegen Ronald Plasterk als premierskandidaat. "Heel leuk deze excuses, maar de vorige informateur Gom van Strien moest aftreden vanwege een fraudeonderzoek", schrijft Jong Sociaal Contract op X.

Afbeelding

Hoofdverdachte rellende Eritreeërs langer vast

De hoofdverdachte van de rellen rond een bijeenkomst van de Eritrese gemeenschap in Den Haag op 17 februari, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten.