Trump is bereid om regering “plat te leggen” zodat hij een “mooie, grote muur” met Mexico kan bouwen

© AP

Donald Trump deed de opmerkelijke uitspraak tijdens een 80 minuten durende speech in Arizona (VS). De president wil dat het Amerikaanse Congres zijn controversiële plan financieert om een “mooie, grote muur” te bouwen aan de grens met Mexico. Hiermee hoopt Trump illegale immigranten uit de Verenigde Staten te houden. En als hij die financiële steun niet krijgt, is Trump bereid om de regering “plat te leggen.”

evg

De Republikeinen hebben de steun van de Democraten nodig om de financiering voor de muur rond te krijgen. Het is echter redelijk onwaarschijnlijk dat ze hun steun zullen krijgen. Tijdens zijn speech in Arizona verweet Trump de Democraten dat ze “de veiligheid van Amerika op het spel zetten” door zich te verzetten tegen de muur.

Hij zei ook dat het volgens medewerkers in de regio “van vitaal belang” was om de instroom van illegale immigranten te stoppen. Trump zei dat hij indien nodig bereid was om de regering plat te leggen. Dit zou op 1 oktober gebeuren als er geen akkoord komt over een wet.

“De tegendraadse Democraten willen niet dat we ermee doorgaan, maar geloof mij, als we de regering moeten platleggen om die muur te bouwen, dan doen we dat.” Trump voegde hier ook nog aan toe dat “het Amerikaanse volk gestemd heeft voor het beperken van immigratie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen