Rutte: 'geld is niet eerste probleem' bij wapenleveringen Oekraïne

Nieuws
Bij het zoeken naar mogelijkheden om Oekraïne op het slagveld te helpen, is "geld niet het eerste probleem", aldus demissionair premier Rutte. Volgens hem is geld bij de lidstaten van de EU en de NAVO makkelijk bij elkaar te brengen. De moeilijkheid zit er volgens Rutte in de gevechtssystemen en de munitie zelf te bemachtigen.
anp
woensdag 17 april 2024 om 21:22
Afbeelding
beeld anp

Na afloop van een NAVO-overleg met de Deense premier Mette Frederiksen, de Tsjechische premier Petr Fiala en NAVO-chef Jens Stoltenberg op het NAVO-hoofdkwartier riepen de kopstukken andere Europese landen op om zo snel mogelijk zoveel mogelijk luchtafweer aan Oekraïne te leveren. Eventueel moeten die aankopen ook gedaan worden in landen buiten de Europese Unie of de NAVO.

De drie regeringsleiders zullen ook tijdens de EU-top, aansluitend aan de NAVO-ontmoeting, de levering van luchtafweer bepleiten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Inspectie verbiedt PowNed-docu over populair afslankmiddel

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het ministerie van VWS verbiedt omroep PowNed om woensdagavond op NPO 3 de documentaire PowNed of View: De Prikpen, over het populaire afslankmiddel Ozempic, uit te zenden. PowNed heeft bovendien een dwangsom van minimaal 150.

Afbeelding

Alle 10.000 plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven

Alle 10.000 plekken voor de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam zijn vergeven. Iets voor 19.30 uur was het niet meer mogelijk een plek te reserveren.

Afbeelding

EU-landen vieren uitbreiding van EU en denken na over vetorecht

Discussies over het gebruik van het vetorecht binnen de EU zijn onvermijdelijk bij een toekomstige EU-uitbreiding. Dat zei Eurocommissaris Vera Jourova (justitie) na een vergadering van de ministers van Europese Zaken van de huidige 27 EU-landen en de tien eventuele nieuwe lids..

Afbeelding

Amerikanen verhogen druk op Hamas

De Amerikanen verhogen de druk op de Palestijnse Hamas om een deal met Israël over de Gazastrook te sluiten. De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken roept de beweging op de voorstellen 'zonder verder uitstel' te accepteren.

Afbeelding

Meeste exporteurs merken nog weinig van fysieke controles in VK

Nederlandse brancheorganisaties van exporteurs merken vooralsnog weinig van de fysieke inspecties die sinds dinsdag bij binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk worden uitgevoerd.

Afbeelding

Man (22) opgepakt om mogelijk zedenmisdrijf in woonzorginstelling

De politie heeft een 22-jarige man aangehouden op verdenking van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag bij bewoners van een woonzorginstelling in Breda.