Dodental na overstromingen Brazilië loopt verder op

Nieuws
Het dodental door zware overstromingen en modderstromen in het zuiden van Brazilië is verder opgelopen. Inmiddels staat de teller op 56, daarnaast gelden 67 personen als vermist.
anp
zaterdag 4 mei 2024 om 16:36
Afbeelding
beeld anp

De watersnood in de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul ontstond door aanhoudende regenval. De regionale hoofdstad Porto Alegre is zwaar getroffen. De gouverneur sprak over de ‘ergste klimaatramp in de geschiedenis’ van de deelstaat.

Wegen zijn afgesneden door het water en de communicatie is verstoord. De regen zal naar verwachting tot minstens zondag zal aanhouden. De autoriteiten besloten tot de evacuatie van bepaalde wijken van de metropool Porto Alegre. Zeker 24.600 mensen moesten hun huis verlaten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rusland meldt verovering dorp in Charkiv

Rusland heeft een nieuw militair succes geclaimd in de Oekraïense regio Charkiv, waar het een offensief uitvoert. Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het dorp Starytsja is 'bevrijd' en dat verder wordt opgerukt.

Afbeelding

Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

Afbeelding

Tientallen doden in Afghanistan door extreem weer

Zeker vijftig mensen zijn in de Afghaanse provincie Ghor omgekomen door noodweer. Dat melden de regionale autoriteiten, die zeggen dat huizen, winkels, landbouwgrond en bruggen zijn verwoest. Ook zijn wegen in het gebied onbegaanbaar.

Afbeelding

Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van 'wet en discipline'. Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

Afbeelding

Acteur Dabney Coleman (92) overleden

De Amerikaanse acteur Dabney Coleman is op 92-jarige leeftijd overleden, heeft zijn dochter Quincy vrijdag bekendgemaakt.

Afbeelding

Ook twee campings in Meerssen geëvacueerd

Twee campings in het Limburgse Meerssen worden zaterdag uit voorzorg ontruimd om dreigende wateroverlast, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Het gaat om de campings 't Geuldal en Geul & Bos.