VS kondigen onderdeel nieuw militair hulppakket Oekraïne aan

Nieuws
De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag 6 miljard dollar aan nieuwe militaire hulp voor Oekraïne aangekondigd. Het gaat onder meer om munitie, antidronesystemen en ondersteuning voor onderhoud van militair materieel.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 20:05
Afbeelding
beeld anp

De levering is onderdeel van een groter hulppakket voor Oekraïne ter waarde van 61 miljard dollar, dat eerder deze week door het Amerikaanse parlement werd goedgekeurd. Woensdag kondigden de Amerikanen al de levering van een pakket ter waarde van 1 miljard dollar aan.

In tegenstelling tot het woensdag aangekondigd pakket, dat wapens bevatte die uit Amerikaanse voorraden worden gehaald, zal de jongste hulp worden verkregen van de defensie-industrie. Dat betekent dat het langer zal duren voordat het materieel op het slagveld arriveert.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Israël neemt Palestijnse zijde van grensovergang Rafah in

De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft de Palestijnse kant van de grensovergang bij Rafah ingenomen, meldt het radiostation van de IDF. De grensautoriteit in Gaza zegt dat de overgang is afgesloten vanwege de aanwezigheid van Israëlische tanks.

Afbeelding

Eerste gearresteerden van protestkamp UvA vrijgelaten

De eerste mensen die in de nacht van maandag op dinsdag werden gearresteerd in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

Afbeelding

Lagere prijs verblijf bungalowpark drukte op inflatie in april

De inflatie in Nederland is in april uitgekomen op 2,7 procent, tegen 3,1 procent in maart. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een definitief cijfer dat overeenkomt met een snelle raming.

Afbeelding

Circa 125 demonstranten tentenkamp UvA nog vast

De ongeveer 125 demonstranten die in de nacht van maandag op dinsdag zijn opgepakt in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat laat de politie dinsdagochtend weten.

Afbeelding

Jonge miljonairs minder rijk, weer weinig vrouwen in Quote-lijst

Het totale vermogen van 's lands rijkste 'selfmade' ondernemers jonger dan veertig jaar is met ruim 3 miljard euro gedaald en komt dit jaar uit op 5,4 miljard euro. Dat maakt zakenblad Quote bekend in de negentiende editie van de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs.

Afbeelding

Premier Curaçao en ondernemer overleggen over schade in natuurpark

De Curaçaose minister-president Gilmar 'Pik' Pisas heeft maandagmiddag (lokale tijd) met comedian en ondernemer Jandino Asporaat overlegd over de zware schade die het Hòfi Mango-park heeft geleden door de overmatige regenval van afgelopen zaterdag.