Google-moeder Alphabet flink omhoog op Wall Street na cijfers

Nieuws
Google-moederbedrijf Alphabet was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij sterke kwartaalresultaten. Alphabet ging meer dan 10 procent omhoog en werd daarmee ongeveer 200 miljard dollar meer waard op Wall Street. De beurswaarde steeg tot ruim 2 biljoen dollar. Ook softwareconcern Microsoft (plus 1,8 procent) stond bij de winnaars na bekendmaking van cijfers.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 22:11
Afbeelding
beeld anp

Alphabet profiteerde flink van clouddiensten en AI-toepassingen en zag de winst stevig groeien. Het bedrijf kondigde daarnaast aan voor het eerst dividend uit te keren aan zijn aandeelhouders. Ook gaat Alphabet voor 70 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

Microsoft deed afgelopen kwartaal eveneens goede zaken met zijn clouddiensten en AI-toepassingen. Microsoft zag de kwartaalomzet stijgen tot bijna 62 miljard dollar. De winst dikte met 20 procent aan tot bijna 22 miljard dollar.

Meta Platforms

De algehele stemming op Wall Street was positief. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 38.239,66 punten en de brede S&P 500 won 1 procent tot 5099,96 punten. De technologiebeurs Nasdaq klom 2 procent tot 15.927,90 punten.

Meta Platforms ging licht omhoog. Op donderdag ging het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram nog bijna 11 procent onderuit door tegenvallende cijfers.

Snapchat

Snap werd bijna 28 procent meer waard. Het moederbedrijf van de populaire video- en fotoapp Snapchat boekte afgelopen kwartaal een verrassende winst en zag de omzet flink stijgen dankzij aantrekkende advertentie-inkomsten.

Intel kelderde ruim 9 procent. De chipproducent boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan verwacht. Ook de voorspellingen voor het huidige kwartaal vielen tegen.

Lagere gasprijzen

ExxonMobil daalde 2,8 procent. Het olie- en gasconcern behaalde in het eerste kwartaal minder winst dan verwacht. Het bedrijf kampte met de fors lagere gasprijzen en lagere marges bij zijn raffinaderijen, waar benzine, diesel en kerosine wordt gemaakt uit ruwe olie. Concurrent Chevron kwam ook met cijfers en steeg licht.

Een vat Amerikaanse olie klom iets in prijs tot 83,67 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 89,33 dollar per vat. De euro was 1,0700 dollar waard, tegen 1,0688 dollar bij het slot in Europa.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Advies aan EU-hof: erken transgender uit andere lidstaat

EU-landen moeten een geslachtsverandering erkennen die in een andere lidstaat is geregistreerd. EU-landen zijn wel vrij om zelf regels te maken voor bijvoorbeeld het aangaan van een huwelijk, zo luidt een belangrijk advies aan de Europese rechter.

Afbeelding

Honderden Spaanse bedrijven dienen klacht tegen Microsoft in

Zevenhonderd Spaanse bedrijven dienen een klacht tegen Microsoft in bij de Spaanse mededingingswaakhond omdat het technologieconcern te veel macht zou hebben in de markt voor clouddiensten.

Afbeelding

Hamas vuurt raketten af op Israëlisch leger bij Kerem Shalom

Hamas heeft opnieuw raketten afgevuurd op Israëlische militairen bij de grensovergang Kerem Shalom. Een eerdere aanval leidde tot de sluiting van de belangrijke overgang tussen Israël en de Gazastrook.

Afbeelding

ProRail wil gebruik chemische bestrijdingsmiddelen afbouwen

ProRail wil de komende jaren het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen afbouwen, meldt de spoorwegbeheerder dinsdag. Momenteel worden de chemische middelen, voornamelijk glyfosaat, omwille van de veiligheid nog gebruikt op de schouwpaden langs het spoor en in het ba..

Afbeelding

Doden en gewonden door steekpartij in ziekenhuis China

Een steekpartij in een Chinees ziekenhuis heeft twee mensen het leven gekost. Daarnaast zijn 21 gewonden gevallen, melden de regionale autoriteiten in een verklaring op WeChat.

Afbeelding

Aantal gearresteerden UvA-protestkamp bijgesteld naar rond de 140

Bij het protestkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam werden in de nacht van maandag op dinsdag rond de 140 pro-Palestijnse betogers aangehouden, meldt de politie. Eerder ging ze uit van zo'n 125 gearresteerden.