Dressuuramazone Werth wint kür in Aken

Foto: ANP

Dressuuramazone Isabell Werth heeft in Aken de kür gewonnen. Voor eigen publiek kwam de meervoudig olympisch kampioene uit Duitsland uitgerekend op haar 50e verjaardag met Bella Rose tot de bijzonder hoge score van 90,450 procent. De combinatie liet niet eerder dergelijke cijfers zien.

Als laatste starter was Werth gedwongen om een een bijna ongekende score van rond de 90 procent te halen, aangezien haar landgenote Dorothee Schneider met Showtime tot 89,660 was gekomen. Zij werd daarmee tweede. “Ik moest voluit gaan om te winnen”, zei Werth. “Dat was een voordeel. Vaak ben ik op mijn best als ik onder grote druk sta.”

Ook het brons ging naar Duitsland. Jessica von Bredow-Werndl zette met Dalera een resultaat van 87,595 neer. De Duitse equipe won in Aken eerder ook de landenwedstrijd. De formatie geldt als favoriet voor de Europese titelstrijd, die volgende maand in het Kralingse Bos van Rotterdam wordt verreden.

Of Werth, een van de succesvolste ruiters ter wereld, op haar vijftigste het einde van haar loopbaan ziet naderen liet ze in het midden. “Zo oud ben ik toch ook weer niet? Eerlijk gezegd heb ik in dit opzicht nog niets gepland. Ik zie wel. Er zal ongetwijfeld een dag komen dat ik ermee stop.”

Werth won eerder in Aken ook de Grand Prix en de Grand Prix Special. Ze won de kür in Aken voor de dertiende keer. Er namen zondag geen Nederlanders deel aan de wedstrijd.