Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

Nieuws
Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.
anp
zondag 19 mei 2024 om 03:57
Afbeelding
beeld anp

Rond 20.45 uur is het op podium De Grolsch de beurt aan Klein, die als enkel Joost op het affiche staat. De organisatie van het evenement liet deze week weten ‘druk bezig’ te zijn met de voorbereidingen voor zondag en ‘spektakel’ te verwachten.

Klein werd vorige week zaterdag als eerste artiest ooit gediskwalificeerd voor deelname aan de finale van het Eurovisie Songfestival. De artiest zou na afloop van de tweede halve finale, waarin hij als laatste optrad, een cameravrouw van de organisatie hebben bedreigd. Omroep AVROTROS, die met Klein in de stad Malmö aanwezig was, noemde de diskwalificatie van de Nederlandse inzending ‘buitenproportioneel’.

De Zweedse politie heeft het onderzoek naar het voorval nog niet afgerond. Als dat klaar is, moet het OM een besluit nemen over eventuele vervolging. Klein zelf heeft vooralsnog niet inhoudelijk op de gebeurtenissen gereageerd. Zijn Zweedse advocaat liet vrijdag weten dat Klein mogelijk in juni voor de rechtbank moet verschijnen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

OPEC+ dicht bij deal over langere beperking olieproductie

De landen van oliekartel OPEC+ sluiten zondag waarschijnlijk een deal over de verlenging van productiebeperkingen waarmee ze de prijzen voor aardolie willen stutten.

Afbeelding

Ondanks megaverlies houdt ANC vast aan president Ramaphosa

Ondanks haar megaverlies bij de verkiezingen in Zuid-Afrika, houdt regeringspartij Afrikaans Nationaal Congres (ANC) vast aan president Cyril Ramaphosa. Het ANC moet voor het eerst een coalitie vormen, na dertig jaar alleenheerschappij sinds het einde van de apartheid.

Afbeelding

Omtzigt vindt opschorten toeslagenmethode-Laurentien 'pijnlijk'

NSC-leider Pieter Omtzigt vindt het "pijnlijk" dat de methode van prinses Laurentien om toeslagenouders te helpen voorlopig is opgeschort. Volgens hem gaat het om "schrijnende" gevallen die mogelijk baat hadden bij de meer "grofmazige" aanpak van Laurentien.

Afbeelding

Energie-NL: betaal uitbreiding stroomnet niet via energierekening

De gigantische investeringen in het stroomnet die de komende jaren nodig zijn voor de energietransitie moeten niet via de energierekening van consumenten worden betaald.

Afbeelding

Dirigent en componist Harry van Hoof (81) overleden

Dirigent, componist en arrangeur Harry van Hoof is zaterdag overleden. Dat heeft zijn ex-vrouw, zangeres Trea Dobbs, zondag bekendgemaakt op Facebook.

Afbeelding

Trump maakt account aan op TikTok

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft een account aangemaakt op TikTok. Als president probeerde hij dat Chinese socialemediaplatform nog te verbieden en afgelopen maart noemde hij het nog een bedreiging voor de nationale veiligheid.