Stadsbestuur en politie van Brugge vragen extra waakzaamheid voor komst supporters Fiorentina: “Temperamentvolle aanhang”

Op 11 april veroorzaakten de fans van PAOK nog problemen in de binnenstad en aan het stadion.© cca

Brugge -

Club Brugge is aan een Europese zegetocht bezig, maar dat leverde de stad Brugge ook al de nodige kopzorgen op. Na de rellen met supporters van PAOK waarschuwt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) nu ook voor de komst van Fiorentina. “Ze zullen manifest aanwezig zijn.”

Celina Cazzetta en Junior Verbeeke

Op woensdag 8 mei speelt Club Brugge zijn laatste Europese thuiswedstrijd van het seizoen, en dat tegen het ACF Fiorentina. Na de doortocht van de PAOK-fans, die in het stadscentrum heel wat vernielingen aanbrachten, zijn de stadsdiensten en lokale politie extra op hun hoede voor de komst van de Italianen. “Deze match wordt beschouwd als een voetbalwedstrijd met een verhoogd risico”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Temperamentvolle aanhang

De politie verwacht opnieuw heel wat bezoekende fans in de binnenstad. Daar wordt meestal gezongen (en gedronken) en in aanloop naar de wedstrijd. Die wordt afgetrapt om 18.45 uur. “Het valt te verwachten dat ze manifest aanwezig zullen zijn in het straatbeeld. Fiorentina staat bekend om haar temperamentvolle aanhang, die graag haar aanwezigheid kenbaar maakt in de stad waar ze op bezoek is”, weet De fauw. (Lees verder onder het kader)

Het bezoekersvak is volledig uitverkocht: er worden 1.500 supporters verwacht. “We roepen alle handelaars in de binnenstad op om op deze dag extra waakzaam te zijn. We vragen om verdachte situaties onmiddellijk te melden aan de lokale politie van Brugge op het nummer 050/44.88.44. Voor dringende tussenkomsten blijft het noodnummer 112 beschikbaar.”

Vanavond speelt Club Brugge alvast de heenwedstrijd in Firenze: een finaleplaats in de Conference League is de inzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus