Basketbal BNXT League - Elite Silver: Kortrijk Spurs - Bergen 88-100

Sean Pouedet is wel op niveau bij Kortrijk Spurs, dat century om de oren krijgt van Bergen: “Zo kan je nooit winnen”

Sean Pouedet nam de ploeg op sleeptouw, maar dat bleek onvoldoende.© Bart Vandenbroucke

Kortrijk -

Kortrijk Spurs mag het debuutseizoen in de BNXT League afsluiten met twee thuiswedstrijden, maar de eerste ging woensdagavond verloren. Bergen, dat nog streed voor een plek in de play-offs, was met 88-100 te sterk. Vrijdagavond komt het Nederlandse Yoast uit Gelderland nog langs om de competitie af te sluiten.

Marnix Verstichel

Na een valse start – klok en scorebord wilden niet mee – begon Kortrijk matig. Op twee bommen van Sean Pouedet na telde het herstelde scorebord in de eerste vijf minuten geen score meer van de thuisploeg. In acht minuten stond Kortrijk 21 punten toe, maar een time-out van coach Jeff Nolmans bracht wat beterschap: 20-25. In het tweede kwart vervielen de Spurs in heel wat slordigheden: onzuivere passing, misverstanden in de aanval en vooral shots die niet vielen. Man in vorm Sean Pouedet zorgde voor de kentering met vijf punten in drie seconden: een bom en een snelle steal gevolgd door een tweepunter. Mede daardoor leken de Kortrijkzanen hun drive wat terug te vinden, waardoor bij de rust (46-50) nog alles kon. Het beruchte zwakke derde quarter leek weer op te borrelen. Sean Pouedet en Niels De Ridder namen de ploeg nog maar eens op sleeptouw, maar de bezoekers bleven aan de lopende band scoren: 67-73. Kortrijk kroop op vijf minuten van het einde dichterbij tot 75-78, maar telde al vijf ploegfouten en dat liet zich voelen. De time-out op drieëneenhalve minuut van het einde bij 77-83 bracht geen soelaas meer.

“We moeten ons nog één keer opladen voor die laatste match tegen Yoast”

Sean Pouedet

“Onbegrijpelijk”, reageerde Sean Pouedet, die wel op niveau was, heel teleurgesteld. “Ik heb echt geen verklaring voor wat er tegen Bergen alweer is gebeurd. Het ergste is dat we echt wel ons best hebben gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen wil winnen. Dat was eventjes weg, maar is de laatste weken wel degelijk aanwezig. Ons spel was zo slordig, enorm jammer. En onze defense, jongens toch. Als je 100 punten binnen krijgt, dan kan je gewoon niet winnen, dat weten wij ook wel. We moeten er nu alles aan doen om nog een mooie afsluiter te realiseren. We moeten ons terug opladen voor die laatste match tegen Yoast.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus