Direct naar artikelinhoud
Lale Gül.
Lale Gül

Waar blijft de media-ophef over nazistische taal?

‘Gaan we nou werkelijk de nieuwe realiteit accepteren, die onze globalistische leiders voor ons in gedachten hebben? Eén ding weet ik zeker en dat is; als er niets verandert, als we geen serieuze strijd beginnen voor ons continent, voor onze religie, voor ons volk, ons land, dan zal deze tijd waarin we leven de geschiedenis ingaan als de tijd waarin westerse landen niet langer door vijandige legers hoefden binnengevallen te worden om veroverd te worden. Nee, de indringer werd vrijwillig uitgenodigd door de corrupte elites. En ze laten de inheemse bevolking ervoor betalen.”

Zo begon ex-politica Eva Vlaardingerbroek – of zoals ik haar graag noem, Eva Braun – haar speech op de Cpac Hongarije, het internationale rechts-conservatieve congres dat 25 en 26 april in Hongarije werd gehouden. In haar speech had ze het verder over het beschermen van het witte ras, iets wat ze tegenwoordig ook letterlijk zegt. Het had zo een stuk uit Mein Kampf kunnen zijn, maar dat was het helaas niet. Het gebeurt. Nu.

Voor onze ogen wordt onbeschaamd oorlogstaal, nazitaal, genocidetaal gebezigd over mensen die lijken op mij. Ik voel me dan ook persoonlijk aangesproken door deze speech. Er worden uitspraken gedaan waartegen aangifte zeker gerechtvaardigd zou zijn. Er werden diverse oproepen gedaan tot gewelddadig strijden tegen de gevestigde orde en tegen niet-witte mensen. Ik roep daarom hierbij mensen van kleur op vooral aangifte te doen.

Het is opvallend dat Vlaardingerbroek het nu expliciet heeft over witte mensen. Tot voor kort had ze het in de Nederlandse media, voor ze internationaal doorbrak, over de islam en de misstanden in allochtone gemeenschappen, maar nu steeds vaker over ras. Ook opvallend is het dat diezelfde Eva drie jaar geleden met veel bombarie is weggegaan bij Forum voor Democratie omdat ze die partij racistisch vond terwijl ze nu in haar racisme explicieter is dan Thierry zelf.

Het is jammer dat elke keer de nazi-aap uit de mouw komt als iemand zijn of haar loopbaan is begonnen met islamkritiek. Geen wonder dat men ook mij hiervan verdenkt. De Eva Brauns verpesten het voor mij, voor ons, de oprechte islamcritici, godverdomme.

Ze beschuldigt Frans Timmermans van witte genocide, omdat hij zegt dat de toekomst divers is. “Het woord ‘diversiteit’ betekent minder blanke mensen. Het totalitaire instituut van de Europese Unie moet ten val komen, de toren van Babel moet vernietigd worden,” stelde Vlaardingerbroek.

De Cpac Hongarije werd georganiseerd door de Hongaarse premier Viktor Orbán, een aantal Amerikaanse conservatief christelijke partijen en letterlijke neonazi’s. Geert Wilders, die nu aan de onderhandelingstafel zit met VVD, BBB en NSC heeft ook gesproken op deze fascistische bijeenkomst. Ik vind het ongelofelijk. We zijn terug in ’40-’45 en het bevalt me niet dat hier geen grote media-ophef over is. En intussen in de Tweede Kamer elke dag maar janken over antisemitisme.

Veel mensen hebben bij de laatste verkiezingen Wilders gestemd, omdat ze meegingen in het mediaframe dat hij milder was geworden. Nu blijkt duidelijk van niet, aangezien hij geen enkele moeite heeft met de nazistische taal van de toespraken op Cpac Hongarije.

If it behaves like a nazi, talks like a nazi, looks like a nazi, it probably is a nazi.

Lale Gül schrijft elke week een column voor Het Parool. Reageren? l.gul@parool.nl