© BELGA

Jeroen Piqueur en zoon blijven in de cel

De raadkamer in Gent heeft de aanhouding van Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben verlengd.

De Gentse onderzoekers die het dossier van de failliete Optima Bank uitspitten, pakten eerder deze week de kinderen van oprichter Jeroen Piqueur opgepakt voor ondervraging. Ook Jeroen Piqueur werd opgepakt. Het drietal werd nadien aangehouden en belandde in de cel.

Rebecca werd gisteren onder strenge voorwaarden vrijgelaten, maar haar broer Ruben en vader Jeroen moeten dus nog langer in de cel blijven. Piqueur kan in beroep gaan tegen de beslissing, maar zo’n beroep komt pas twee weken na de indiening voor. Piquer zal met andere woorden Kerstmis in de cel doorbrengen.

Piqueur wordt beschuldigd van vier misdrijven: misbruik van vennootschapsgoederen, witwassen, inbreuken op de bankwetgeving en bedrieglijk onvermogen. Onder meer de aankoop en verkoop van het Spaanse Optima-zusje, waarbij de bank 2,4 miljoen euro verloor, wordt als een strafrechtelijke inbreuk gezien.

Piqueur haalde ook heel wat geld uit Optima Bank via een ‘rekening-courant’. En hij liet zich stevige managementsvergoedingen uitbetalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER