Luister naar

ND-jong: Botst het leerlingvolgsysteem, zoals Magister, met de privacy van leerlingen?

Nieuws
-
vrijdag 23 februari 2018 om 03:00

Het antwoord van vwo 5-csg de Lage Waard in Papendrecht.

Sjoerd:

Mij maakt het niet zoveel uit wat mijn ouders wel en niet kunnen zien van me. Ze zien toch ook de cijfers op mijn rapport, het wordt toch wel bekend.

Maaike:

Ik ben het daar ook mee eens. Dat komt ook omdat mijn ouders niet heel prestatiegericht zijn. Ik vind de apps en pushmeldingen die onze ouders op hun telefoon krijgen overdreven. Dat hoeft niet van mij.

Jeroen:

Mijn ouders zijn wel prestatiegericht. Als ik een wat lager cijfer haal, dan moet ik dat thuis uit gaan leggen. Dat werkt demotiverend en kan ook druk geven. Ik ben het dus helemaal eens met het voorstel van D66 om niet alles aan ouders te laten zien.

Jesse:

Ik ben zelf redelijk open over mijn cijfers en functioneren op school. Ouders hoeven daarvoor niet op een app te kijken. Mijn ouders volgen mij ook niet via de magister app, de informatie komt van mijn kant.

Maarten:

Je staat tot je achttiende jaar onder toezicht van je ouders. Zij voeden je op en dragen verantwoordelijkheid. Zij mogen wat mij betreft dus gewoon alle schoolgegevens inzien zodat ze je eventueel kunnen bijsturen. Als je zelf alleen maar onvoldoendes haalt en eruit wordt gestuurd en je ouders weten dit niet, dan kan het verkeerd gaan.

Nienke:

Ik vind dat het uiteindelijk je eigen verantwoordelijk is dat je je best doet op school. Als je slechte cijfers haalt of te laat komt, dan heeft dat voor jezelf gevolgen. Dat je ouders het weten is prima, maar jij bent verantwoordelijk. Dat hoeft wat mij betreft niet pas bij het achttiende levensjaar te veranderen.

Renee:

Ik vind pusmeldingen veel te ver gaan. Het is prima wanneer ouders op eigen initiatief de informatie die ze nodig hebben opzoeken, maar het is niet nodig dat ze dit continu op hun telefoon ontvangen.

Emma:

Mijn ouders vragen wel altijd naar mijn cijfers, maar dan bepaal ik zelf wat ik zeg. Ze hebben wel de app van het leerlingvolgsysteem Magister op hun telefoon, maar ze weten niet goed hoe dat werkt. De informatie moet dus van mijn kant komen.

Matthias:

Ik gaf onlangs terloops aan dat ze zich nooit met school bemoeiden en nu hebben ze de app op hun telefoon gezet. Dat was dus een verkeerde opmerking. Maar mijn moeder weet niet echt hoe de app werkt. Ze veegt vaak dingen per ongeluk weg.

Moisa:

Mijn ouders hebben wel de Magister-app op hun telefoon en zien mijn cijfers. Als ik weleens een heel laag cijfer heb en ik fiets naar huis, dan weet ik dat ze er iets over zullen gaan zeggen en dat vind ik niet fijn. Dan moet ik me meteen verdedigen en kan ik me niet voorbereiden op het gesprek.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
NSC wil dat de overheid regelt dat werkgevers medewerkers aanspreken op welke dag ze naar kantoor komen, om zo de verkeersdrukte te spreiden.

Voorschriften, regels en wetten maken mensen en ondernemingen kapot, zegt Frank van den heuvel

Wanneer stopt de drang bij de overheid naar registratie, regels en controle? Ondernemers zijn volgens Frank van den Heuvel woest en wanhopig. Dit is de reden dat mensen klaar zijn met ‘Den Haag’.

We maken de mooie hoofdstukken van het leven tot kostbare herinneringen.

Liefdevol ontvlechten bij een echtscheiding is mogelijk: erken elkaars menselijkheid

Midden in de storm van een echtscheiding is het mogelijk samen te kiezen voor een proces van liefdevol ontvlechten, stelt voorganger en therapeut Martin de Jong.

Theo Basoski: 'In de beleving van veel jongeren ligt er een heel groot accent op het ene moment van openbare geloofsbelijdenis. Dat werkt onnodig drempelverhogend.'

Het kerkelijke gebruik van de openbare geloofsbelijdenis heeft in deze tijd ook keerzijde

Mooi dat jonge mensen belijdenis van hun geloof afleggen. Maar het gebruik van openbare geloofsbelijdenis, zoals die in veel protestantse kerken bekend is, heeft ook nadelen, stelt studentenpastor Theo Basoski.

CU-leider Mirjam Bikker en minister Carola Schouten van Armoedebestrijding op uitslagenavond van de laatste Tweede Kamerverkiezingen.

ChristenUnie peilt de geest van de tijd onvoldoende: kiezer ziet niet waar de partij verschil kan maken

Zijn er thema’s waarvan de Nederlander zegt ‘dat is typisch de ChristenUnie’? Nee, stellen drie partijgangers uit zuid-Nederland. Zij analyseren de tegenvallende verkiezingsuitslag.

Afbeelding

Twee vrome protestanten die goed waren in de oorlog? Het was een kerkgemeenschap die Joden redde

Israëls president Isaac Herzog noemde bij de opening van het Nationaal Holocaust Museum Kees en Amanda Vissers-van der Linden uit Bussum. George Harinck zocht uit hoe zij Joden hadden gered.

David Owuor claimt de covidpandemie en andere rampen over de wereld te hebben afgeroepen als waarschuwingen van God.

David Owuor vervult misschien wel een profetie maar hij is vrijwel zeker niet Elia

De Keniaanse prediker David Owuor claimt zowel Elia als Mozes te zijn. Als er iemand opstaat en claimt ‘iets groots’ te zijn, moeten Bijbelse alarmbellen gaan rinkelen, waarschuwt Hans Frinsel.