Direct naar artikelinhoud
TV-tipsMaandag

De Volkskrant tv-selectie voor maandag 21 mei

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit moet u vandaag zien.

en
Harrie JekkersBeeld anp

Het uur van de wolf: O, O, Harrie

Maandag, NPO 2, 20.55 uur

De Haagse Harrie Jekkers lijkt het hart op de tong te hebben, maar in werkelijkheid vertelt hij weinig over zijn diepste zielenroerselen en laat hij maar een beperkt aantal mensen dichtbij komen. Regisseur Karin Junger trekt met hem op in het rustige noordelijke deel van Ibiza waar hij sinds 2001 woont en zoekt naar de oorsprong van zijn humorvolle en soms gevoelige teksten. Daarnaast vertellen fans over het liedje dat hun leven veranderde. Als Jekkers geconfronteerd wordt met wat hij bij hen teweeg heeft gebracht, raakt hij geëmotioneerd en stelt hij zichzelf open.

3Doc: Vleesverlangen

NPO 3, 21.40 uur

Zijn we massaal verslaafd aan vlees? Vleesjunk Marijn Frank wordt, net als veel anderen, heen en weer geslingerd tussen haar hunkering naar vlees en het verlangen om een beter mens te zijn. Lukt het haar van haar vleeslust af te komen?

Vleesverlangen (Need for Meat) van Marijn Frank.Beeld Maarten Remmers

Deadpool (Tim Miller, 2016)

Maandag, Veronica, 20.30 uur

In het universum van stripgigant Marvel verscheen Deadpool ten tonele, voor het eerst in 1991, toen zo’n beetje iedereen (Captain America, Spiderman, Hulk, noem ze maar op) zijn plek al had veroverd. Bedenkers Fabian Nicieza en Rob Liefeld maakten hem zodoende even dwars, grofgebekt en zelfbewust als de vroege films van Quentin Tarantino: een praatgraag en vrolijk-psychopathisch buitenbeentje dat onophoudelijk de spot drijft met zichzelf en zijn omgeving. De verfilming, met een fijne Ryan Reynolds in de hoofdrol, ontpopte zich tot een feestje voor iedereen die het ingedutte spektakel van de moderne superheldenfilm zoetjesaan de keel uithangt. Het vervolg draait sinds donderdag in de bioscopen.

Scream (Wes Craven, 1996)

Maandag, Net 5, 22.40 uur

Wie de Nightmare on Elm Street-films of de Halloween-reeks kent, is vertrouwd met de regels van het slasher-genre. Een psychopaat vermoordt tieners en daarbij gaat zijn voorkeur uit naar blonde babysitters. Als iemand ‘ik ben zo terug’ zegt, dan zien we die persoon nooit meer. De hoogst vermakelijke, zelfbewuste Scream-serie verloopt volgens dezelfde formule, met één verschil. De scholieren die worden achtervolgd door een bloeddorstige gek hebben ook alle horrorklassiekers gezien. Ze weten dus dat de politie altijd net te laat komt. En dat het meisje dat maagd blijft de meeste kans heeft te overleven.