Nintendo komt met opvolger Switch

Nieuws
De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo komt binnenkort met een opvolger van de Switch. Het is voor het eerst in negen jaar dat Nintendo met een nieuwe spelcomputer komt.
anp
dinsdag 7 mei 2024 om 09:41 aangepast 10:59
Afbeelding
beeld anp

Nintendo-topman Shuntaro Furukawa schrijft op het X-account van het bedrijf dat de opvolger ergens in het komende gebroken boekjaar van Nintendo, dat van april tot eind maart volgend jaar loopt, onthuld moet worden. Wanneer de bekendmaking precies volgt, is nog niet duidelijk.

In de gameswereld wordt al lange tijd gewacht op nieuws over een opvolger van Switch. Sinds de Switch in 2017 op de markt kwam, heeft Nintendo er ruim 140 miljoen verkocht wereldwijd, maar de verkoopcijfers nemen al langer af. Hoewel Nintendo zijn afgelopen boekjaar afsloot met meer omzet en winst dan een jaar eerder, voorziet het bedrijf een daling van de resultaten voor het komende jaar door toenemende concurrentie van bedrijven zoals Microsoft en Sony.

Super Mario

Het was de bedoeling dat de volgende Nintendo-spelcomputer dit jaar nog in de schappen zou belanden, maar dat plan heeft vertraging opgelopen. Daardoor moet Nintendo het de feestdagen aan het eind van het jaar, de belangrijkste periode van het jaar voor het bedrijf, met de inmiddels verouderde Switch doen. Daarbovenop komt dat het bedrijf waarschijnlijk geen nieuwe grote games meer gaat aankondigen. Die titels komen naar verwachting pas als de opvolger van de Switch er is.

Nintendo verwacht dat de omzet komend boekjaar met bijna een vijfde gaat dalen en de winst met ruim een kwart. Afgelopen boekjaar stegen de winst en omzet juist nog ten opzichte van het jaar ervoor. Dat heeft het bedrijf onder andere te danken aan de Super Mario-film die vorig jaar uitkwam. De Mario-gerelateerde inkomsten van Nintendo buiten de Switch om, zoals inkomsten uit spelletjes voor op de mobiele telefoon en inkomsten uit het Mario-deel van een attractiepark in Japan, stegen daardoor met bijna 82 procent.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Verdachte moordaanslag premier Fico handelde mogelijk niet alleen

Slowaakse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat de verdachte van de moordaanslag op premier Robert Fico misschien niet een 'eenzame wolf' was, zoals eerder werd aangenomen. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Matus Sutaj Estok op een persconferentie.

Afbeelding

Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. 'De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal.'

Afbeelding

ByteDance wil vaart achter rechtszaak tegen Amerikaanse ban TikTok

De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen vaart maken in hun juridische strijd ter voorkoming van een dreigende ban in de Verenigde Staten.

Afbeelding

Beursweek begint rustig, beleggers kijken uit naar Fed en Nvidia

Beleggers maken zich op voor een rustig begin van de nieuwe beursweek. De Amsterdamse beurs is maandag open, maar veel Nederlandse bedrijven zijn op tweede pinksterdag gesloten. Laadpalenbedrijf Alfen uit Almere komt na de slotbel op maandag met een kwartaalbericht.

Afbeelding

Iraanse staatsmedia: ongeluk met helikopter president Raisi

Een helikopter in het konvooi van de Iraanse president Ebrahim Raisi was zondag betrokken bij 'een ongeval', melden staatsmedia. Het toestel zou een 'harde landing' hebben gemaakt. Het is onduidelijk of de president aan boord was.

Afbeelding

Opnieuw tientallen doden door overstromingen in Afghanistan

Door overstromingen in Afghanistan zijn opnieuw tientallen doden gevallen. In de noordelijke provincie Faryab zijn zeker 66 mensen om het leven gekomen, melden de lokale autoriteiten zondag.