Iran ontkent aanval raketten, wél drones onderschept

Nieuws
Iraans luchtafweergeschut in de stad Isfahan heeft meerdere drones neergehaald, maar er is geen sprake van een aanval met raketten. Dat zegt woordvoerder Hossein Dalirian van het Iraanse ruimtevaartagentschap op X.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 06:11
Afbeelding
beeld anp

Eerder in de nacht van donderdag op vrijdag meldde de Amerikaanse zender ABC News dat Israëlische raketten een onbekend doel in Iran hadden geraakt. Hun bron waren Amerikaanse regeringsfunctionarissen. Het Iraanse persagentschap Fars berichtte over drie explosies nabij de stad Isfahan, in het centrum van Iran.

De Israëlische strijdkrachten willen vooralsnog niet reageren op de berichten van een mogelijke aanval. Maar donderdag hadden Israëlische functionarissen aan de Amerikaanse regering gemeld dat Israël binnen 24 tot 48 uur zou reageren op de Iraanse aanval met drones en raketten van afgelopen weekend, aldus Amerikaanse bronnen tegen Bloomberg. De Iraanse aanval was een vergelding van een Israëlisch bombardement op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus op 1 april.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Opkomst Chinese webshops leidt tot omzetdaling in Europa

De vijfhonderd grootste Europese webshops hebben vorig jaar een lagere omzet behaald dan het jaar daarvoor. Dit meldt Cross-Border Commerce Europe, een platform voor de Europese onlineretail, in zijn jaarlijkse onderzoek naar de grootste webwinkels van het continent.

Afbeelding

Eneco stopt met 'sneller klimaatneutraal'-claim na aandringen ACM

Energieleverancier Eneco stopt met het gebruik van de slogan 'sneller klimaatneutraal' in hun reclames na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Afbeelding

EU sluit migratiedeal met Libanon

De Europese Unie sluit een migratiedeal met Libanon en gaat het land helpen met een hulppakket van ongeveer 1 miljard euro, aldus diplomatieke bronnen.

Afbeelding

Bouwer BAM hard onderuit op Damrak na resultaten

BAM ging donderdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs na tegenvallende resultaten. De grootste bouwer van Nederland zag de omzet en winst dalen in het eerste kwartaal.

Afbeelding

Maersk verwacht verbetering wereldwijde containerhandel

De vooruitzichten voor de wereldwijde containerhandel verbeteren, ondanks de verstoringen door de aanvallen van schepen door Houthi-rebellen in de Rode Zee.

Afbeelding

VodafoneZiggo verliest opnieuw veel klanten met vaste aansluiting

VodafoneZiggo is in het eerste kwartaal van dit jaar 26.600 consumenten met een vaste aansluiting als klant kwijtgeraakt. Dat komt onder meer door de sterke concurrentie op die markt. Het aantal zakelijke klanten met internetaansluitingen steeg met 3100.