HRW: Israël moet niet censureren maar stoppen met zijn wreedheden

Nieuws
De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft zeer kritisch gereageerd op het besluit van Israël om de activiteiten van het netwerk Al Jazeera in zijn land te verbieden. ‘In plaats van te proberen de berichtgeving over de wreedheden in Gaza tegen te houden, zou Israël moeten stoppen met het plegen ervan’, schreef de HRW-directeur voor Israël en Palestina, Omar Shakir, op X.
anp
zondag 5 mei 2024 om 18:44
Afbeelding
beeld anp

Shakir wees erop dat Al Jazeera een ‘kritische bron van informatie over Israël en Palestina is en een belangrijke nieuwsbron voor Arabische landen’. Volgens hem schept Israël met zijn behandeling van Al Jazeera een precedent in de hoop kritische media te muilkorven. ‘Hun kantoren in Gaza zijn gebombardeerd. Hun personeel is geslagen op de Westelijke Jordaanoever. Ze zijn gedood op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza’, aldus Shakir.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

Afbeelding

Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw.

Afbeelding

Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

Afbeelding

Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. Ron Binyamin was een van de mensen die bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gegijzeld.

Afbeelding

VN-agentschap: 800.000 mensen uit Rafah op de vlucht

Het hoofd van VN-organisatie UNRWA zegt dat de afgelopen tijd zo'n 800.000 mensen uit Rafah noodgedwongen op de vlucht zijn geslagen. 'Het gaat om bijna de helft van de bevolking van Rafah', aldus Philippe Lazzarini op berichtendienst X.

Afbeelding

Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.